Ръководството на Ботев (Пловдив) потвърди, че Омар Косоко ще продължи

...
Ръководството на Ботев (Пловдив) потвърди, че Омар Косоко ще продължи
Коментари Харесай

Омар Косоко е продаден в отбора на Марадона в ОАЕ

Ръководството на " Ботев " (Пловдив) удостовери, че Омар Косоко ще продължи кариерата си в Обединените арабски емирства. 29-годишният французин ще облече екипа на " Ал Фуджайра ", където старши треньор е аржентинската легенда Диего Марадона.

" Нещата с неговия трансфер са уредени на 100%. В петък би трябвало да се причисли към новия си тим. Всичко е подписано. Трябва единствено да премине медицински прегледи ", съобщи президентът на " Ботев " Ангел Палийски при заминаването на тима за Португалия.

" Канарчетата " гостуват на " Маритимо " oт 21.00 ч. Първата среща приключи 0:0, а реваншът ще е последният дуел на Косоко с екипа на пловдивчани. " Надявам се Косоко да изиграе уместно последния си мач ", сподели още Палийски.

От клуба не оповестиха параметрите по договорката с " Ал Фуджайра ". Предполага се, че " Ботев " ще получи 250 хиляди евро за френския футболист, чийто контракт изтичаше в края на календарната година.

Косоко се причисли към " Ботев " в края на септември предходната година. С екипа на пловдивчани атакуващият състезател съумя да възроди кариерата си, която беше в сериозен застой след несполучливите интервали в " Кристъл палас ", " Сервет " и българските ЦСКА и " Литекс "

След като се раздели с ловешкия клуб, Косоко дълго време беше без тим и даже беше заставен да играе за аматьорския " Мант " във Франция. Откакто заигра като атакуващ полузащитник в състава на Николай Киров той разкри същинските си благоприятни условия и се трансформира в огромната звезда на " Ботев ".

Палийски разгласи, че не се възнамеряват повече изходящи прехвърляния това лято. Отборът по всяка възможност ще се укрепи с един състезател на позицията на Косоко.

Групата на " Ботев " за Португалия

Иван Чворович, Даниел Кайзер, Цветомир Панов, Йордан Минев, Лазар Марин, Радослав Терзиев, Виктор Генев, Пламен Димов, Серкан Юсеин, Меледже Омнибес, Алваро Юлиано, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Крис Добрев, Омар Косоко, Крум Стоянов, Фернандо Виана, Тони Тасев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР