Ръководството на БК Черно море Тича обяви кампания по набиране

...
Ръководството на БК Черно море Тича обяви кампания по набиране
Коментари Харесай

БК Черно море Тича организира кампания в подкрепа на младата състезателка с двигателни проблеми

Ръководството на БК Черно море Тича разгласи акция по набиране на средства в поддръжка на един от своите състезатели с увреждания - Тимшел Костадинова, като задачата на самодейност е да събере нужната сума за закупуване на профилирана баскетболна количка за 15-годишната състезателка.

Тимшел се занимава с баскетбол към този момент в продължение на две години, като по нейни думи разногласието ѝ носи наслаждение и развлечение, само че в случай че желае да продължи развието си има потребност от характерно направена спортна количка.

В предаването " България в 60 минути " по Българска национална телевизия старши треньорът на отбора на " моряците " за хора с опорно-двигателни проблеми Обретен Михов показа, че всеки един баскетболист се нуждае от характерно направена за него количка, с цел да може да разкрие цялостния си капацитет на паркета. За страдание обаче това на процедура се оказва невероятно, защото клубът не получава държавно финансиране за закупуване на сходни средства.

" Баскетболът е единственият групов спорт в България, който се развива за хората с увреждания на опорно-двигателния уред. Преди 7-8 години ни купиха един комплект колички, които обаче не са направени професионално, тъй като за спортистите с разнообразни болести количката би трябвало да бъде направена характерно, като се взима под внимание размер, височина, дължина и така нататък В нашия тим има единствено един играч с сходна количка, защото той играе в националния тим. Ние не получаваме финансова помощ от страната за закупуването на самостоятелни колички ", разяснява Михов

Пред нашата камера застана още и изпълнителният шеф на варненци Александър Гълъбов, който описа по какъв начин до този миг протича самодейността в поддръжка на Тимшел.

" Кампанията започва на 5 февруари и за тези две седмици събрахме 1/3 от нужните средства. Всеки оказва помощ с колкото може. Нашата цел е да съберем сумата до края на месец март, с цел да може Тимшел да взе участие с новата си количка в шампионата, което стартира през април ", съобщи Гълъбов.

Още за самодейността в помощ на Тимшел Костадинова, както и разкази на част от състезателите от тима на Черно море на колички може да гледате във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР