Ръководството на Барселона се е свързало с агентите на Френки

...
Ръководството на Барселона се е свързало с агентите на Френки
Коментари Харесай

Барселона отново погна Де Йонг, иска да намали заплатата му

Ръководството на Барселона се е свързало с сътрудниците на Френки де Йонг в опит да понижи заплатата на нидерландеца, с цел да си обезпечи средства за идни прехвърляния през януари. Въпреки че продължава изпитва съществени финансови усложнения в продължение на няколко години, „ каталунците “ употребява стопански малки врати предишното лято, с цел да създадат сериозна селекция и ляха привлечени футболисти като Роберт Левандовски, Жул Кунде и Рафиня.

Според „ Sport “, Барселона желае да се освободи от заплатата на Де Йонг посредством нейното ѝ понижаване или изцяло, което значи да го продаде. През лятото се разигра една от най-големите трансферни саги, откакто полузащитникът бе желаят мощно от Манчестър Юнайтед, само че Де Йонг съобщи изцяло ясно, че желае да остане на „ Камп Ноу “ и да извърши контракта си, който изтича през юни 2026-а година.

Изданието обаче добавя, че връзки сред сътрудниците на халфа и шефовете на Барселона са обтегнати, само че клубът е подготвен да удължи контракта му и след 2026-а година, само че единствено при доста по-ниска заплата.

Cash-strapped Barcelona 'want to REDUCE Frenkie de Jong's salary'
— MailOnline Sport (@MailSport)
Барса също чака парична инжекция както от отказването на Жерар Пике, по този начин и от предстоящото овакантяване на Серхио Бускетс след края на сезона. Смята се, че Жорди Алба и Марк-Андре тер Стеген, които са измежду най-добре платените в клуба, също могат да бъдат изложени на риск от това да би трябвало да понижат възнагражденията си.

Иначе Барселона има предпочитание да вземе нов десен бек през януари, който да конкурира неубедителните Ектор Бейерин и Сержи Роберто през този сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР