Ръководството на Българския футболен съюз честити на всички българи Деня

...
Ръководството на Българския футболен съюз честити на всички българи Деня
Коментари Харесай

БФС поздрави всички българи по случай Деня на Освобождението и обяви страхотна инициатива по случай 3 март

Ръководството на Българския футболен съюз честити на всички българи Деня на Освобождението - 3 март.

БФС употребява своя уебсайт, с цел да се обърне към всички наши сънародници и да им пожелае " здраве, мощ, храброст и единение ".

Ето го и приветствения адрес от БФС:

" На днешната дата преди 145 години е основана Третата българска страна!

Българският футболен съюз честити националния празник на всички наши сънародници и им пожелава здраве, мощ, храброст и единение!

Честит празник, българи! "



В чест на националния ни празник от футболната централа оповестиха и една радостна вест, която е обвързвана със Статуята на Христос Спасител в Рио де Жанейро, Бразилия. По случай 3 март довечера статуята на хълма Корковадо ще бъде осветена в цветовете на националния байрак - бяло, зелено и алено. Инициативата е на БФС и Министерството на външните работи.

" Един от най-знаменитите монументи на международната просвета ще грейне в бяло, зелено и алено в тъкмо 19:30 локално време на 3 март (30 минути след среднощ на 4 март българско време), а церемонията ще бъде предавана онлайн в канала на Посолството на Република България в Бразилия в YouTube ", написаха от БФС.

От БФС споделят още, че самодейността е и самобитен жест на почитание и респект към бразилската футболна легенда Пеле, който си отиде от този свят в последните дни на 2022 година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР