Ръководството на английския Лестър разглежда варианта да прекръсти стадиона си

...
Ръководството на английския Лестър разглежда варианта да прекръсти стадиона си
Коментари Харесай

В Лестър обмислят варианта да преименуват стадиона

Ръководството на британския Лестър преглежда разновидността да прекръсти стадиона си на името на починалия при вертолетна злополука в събота президент на клуба Вичай Сриваддханапрабхи, оповестява телевизия "ЕСПН ", като се базира на източник от клуба. Петима души, включително и притежателя на "лисиците ", починаха при злополуката на хеликоптера до "Кинг Пауър стейдиъм ".

Leicester City have opened a book of condolence at the King Power Stadium for fans to pay their respects to owner Vichai Srivaddhanaprabha: https://t.co/KFhh8JHw7R pic.twitter.com/2F0lk6GJVK
— Sky Sports News (@SkySportsNews) October 30, 2018
Синът на Вичай- Айяват, който сега вицепрезидент на Лестър и се чака да оглави клуба след гибелта на своя татко, е един от хората, които застъпват концепцията за преименуването на стадиона. Очакванията са в околните дни да има заседание на управлението, което ще бъде управлявано от изпълнителния шеф.

'It will live with us forever.'

The helicopter crash in which Leicester City owner Vichai Srivaddhanaprabha died was "one of the most horrendous things anybody could ever see ", says Peter Shilton.https://t.co/LjXlsE2LCF pic.twitter.com/LpUpRWS96h
— BBC Sport (@BBCSport) October 30, 2018
Предложението на Айяват Сриваддханапрабхи е стадионът да бъде преименуван на "Кун Вичай ", а същото име да бъде обещано и на плануваният да бъде издигнат образователен футболен център, чиято стойност се прави оценка на 100 милиона $. Сриваддханапрабхи, един от десетте най-богати жители на Тайланд, купи тима на Лестър през 2010-а година за 39 милиона паунда, а година по-късно публично оглави клуба. По оценка на специалисти на тържищата за това време цената на футболния клуб като компания се е повишила 10 пъти.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР