Ръководството на американската компания Facebook смята, че има координирани опити

...
Ръководството на американската компания Facebook смята, че има координирани опити
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг: Тече координирана атака с клевети срещу Фейсбук

Ръководството на американската компания Фейсбук счита, че има координирани опити за нейното очерняне. Това се споделя в изказване на ръководителя на компанията Марк Зукърбърг, оповестено в понеделник на страницата му в едноименната обществена мрежа, предава ТАСС, цитира КРОССО.

Според Зукърбърг „ огромните организации би трябвало да бъдат обект на надзор ". „ Добросъвестната рецензия ни оказва помощ да станем по-добри. Но съгласно мен това, което виждаме в този момент, е координирано изпитание за изборно потребление на изтекли документи, с цел да се показа изкривена картина на нашата компания ", сподели той.

Компаниите не би трябвало да вземат независимо всички решения по отношение на своята медийна политика, по някои въпроси би трябвало да се ползва държавна регулация, сподели Зукърбърг.

„ Когато вземаме решения, би трябвало да балансираме сред понятията за обществена правдивост, като независимост на словото и понижаване на нездравословното наличие, или сред въвеждане на криптиране за цялост на персоналния живот и подкрепяне на правоприлагането... балансиране на комплицирани обществени полезности. Многократно желаех регулирането да бъде ясно, тъй като не мисля, че фирмите би трябвало да вземат толкоз доста решения като това сами ", написа той.

По-рано в понеделник редица международни медии разгласиха нова поредност от следствия на проблемите с Фейсбук. Според Асошиейтед прес, 17 американски медии са съдействали за The Фейсбук Papers, като си сътрудничат на хиляди страници от вътрешни документи на компанията, които някогашната служителка Франсис Хауген е получила. Изхождайки от получените сведения, те настояват, че управлението на Фейсбук, в техен личен интерес, е пренебрегнало правилата на свободата на словото и равенството, а също се е отнасяло предубедено по отношение на избрани групи консуматори, ръководени от тяхната езикова или териториална принадлежност или политически статус.

Зукърбърг има вяра, че инструментите на компанията за отбрана от злоумишлен програмен продукт са най-хубавите в промишлеността.

Според него управлението на Фейсбук през 2021 година е вложило повече от 5 милиарда $ в обезпечаване на сигурността на потребителите на обществената мрежа. Той означи, че Фейсбук се придържа към правилата на бистрота, публикувайки тримесечни доклади за напъните за битка с нарушителите на разпоредбите на обществените медии, а надзорният съвет, основан през 2020 година, се е трансформирал в „ модел за самоконтрол " за компанията. „ В резултат на това съм убеден, че нашите анти-зловреден програмен продукт системи са водещи в промишлеността ", сподели Зукърбърг.

Фейсбук възнамерява десетки милиарди долари вложения във виртуална действителност през идващите няколко години, сподели Зукърбърг в изказване.

„ За да покажем какъв брой значимо е това за нашата компания, през днешния ден разгласяваме смяна в нашите финансови доклади. От идващото тримесечие ще стартираме да разкриваме финансовите данни на Фейсбук Reality Labs настрана от другите ни приложения ", сподели Зукърбърг „ Това ще даде на вложителите спомагателна вероятност за вложенията, които вършим в разширената и виртуална действителност ".

„ През 2021 година чакаме, че това ще докара до понижаване на общата оперативна облага с към 10 милиарда $, вложенията ще порастват още повече всяка година [в продължение на] няколко години ", сподели ръководителят на компанията.

Фейсбук би трябвало да пренасочи развиването си върху младите консуматори на възраст сред 18 и 29 години, вместо да се пробва да доближи до допустимо най-широка публика, сподели Зукърбърг.

Една от задачите на компанията, сподели той, е да трансформира всички свои приложения, които също включват уеб страницата за обществени мрежи Instagram и Whatsapp, „ в най-хубавите услуги за млади възрастни на възраст от 18 до 29 години ".

Изпълнителният шеф на Фейсбук означи, че през последните 10 години, заради големия растеж в известността на техните платформи, компанията „ се концентрира върху обслужването на всички, нашите услуги са настроени да бъдат по-добри за повече хора, в сравнение с за младежи ". През това време конкуренцията в това пространство стана доста по-интензивна, „ изключително с възходящата известност на iMessage [приложението] на Apple и скорошния напредък на [видео услугата] TikTok ", който Зукърбърг разказа като най-силния съперник на компанията.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР