Ръководството на Александровска болница се сменя, заради одит, който установява

...
Ръководството на Александровска болница се сменя, заради одит, който установява
Коментари Харесай

Сменят началството на Александровска болница

Ръководството на Александровска болница се сменя, поради одит, който открива десетки милиони левове отговорности на лечебното заведение, недобро ръководство и всеобщо овакантяване на личен състав. Новият шеф ще е проф. Атанас Йонков, съобщи Нова тв. Той е е началник на Катедрата по обща и оперативна хирургия на Медицинския университет и работи в Първа хирургия на Александровска болница.

" Днес взехме изрично решение, че след този напън, който към този момент се вижда, че е политически напън, сменяме управлението на Александровска болница ". Това сподели пред публицисти служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

Временно изпълняващ длъжността изпълнителен шеф на болничното заведение е проф. Атанас Йонков.

Припомняме, че в понеделник здравните управляващи оповестиха, че просрочените отговорности на лечебното заведение са се нараснали с над 23 милиона лв. единствено през летните месеци. Това създавало доста висок риск за изпадане в несъстоятелност и неспособност за реализиране на лечебна активност, се споделя още в позицията им.

Последва реакция и от Александровска болница с обвиняване, че отчетът на здравното министерство съдържа погрешни и заблуждаващи обстоятелства.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР