Ръководството и инженерите на фирма Евробилд, която е един от

...
Ръководството и инженерите на фирма Евробилд, която е един от
Коментари Харесай

Извънредни новини от АЕЦ „Козлодуй“ след смъртоносния инцидент ВИДЕО

Ръководството и инженерите на компания Евробилд, която е един от участниците в германо-българския консорциум, който построява национално вместилище за ниско и приблизително радиоактивни боклуци, са отпътували незабавно за АЕЦ „ Козлодуй “. Това обявиха от компанията, представени от в. „ Труд “.

БЛИЦ напомня, че двама строителни служащи починаха през днешния ден, а други двама са ранени при случай тази заран на площадката „ Радиана”, където се построява хранилището .

По предварителна информация върху служащите е паднала купчина железа. Това е станало по време на осъществяване на служебните им отговорности.

Стана ясно кои са починалите при кошмарния случай край АЕЦ „ Козлодуй”

В германо-българския консорциум „ Национално вместилище за радиоактивни отпадъци” влизат немската – NUKEM и още четири български компании – Евробилд ООД, Юнг Проект ООД, Корект ООД и Булинвест, сподели инспекция.

Възложител на поръчката е Държавното дружество „ Радиоактивни отпадъци”. От там обясниха, че отговорността за осъществяването на строителния развой е на строителния консорциум, в това число и контрола на достъп до площадката, откакто е бил подписан контракт през 2017 година.

Кметицата на Козлодуй с първи думи за смъртоносния случай край атомната централа

Националното вместилище съставлява оборудване с многобариерна отбрана за трайно запазване на авансово обезопасени и опаковани в стоманобетонни кубове радиоактивни боклуци и ще бъде едно от най-модерните в Европа от този вид.

Международен фонд Козлодуй финансира безплатно плана, чийто първи стадий е на стойност 71,8 млн. евро.

НХРАО ще бъде от приповърхностен траншеен вид с потенциал от 138 200 куб. м. Състои се от няколко стоманобетонни вкопани структури (модули), разграничени от вътрешни преградни стени на обособени камери.

В хранилището ще се погребват радиоактивни боклуци, генерирани единствено на територията на страната. То няма да се употребява за високо радиоактивни боклуци и отработено нуклеарно гориво, които изискват вместилище от напълно друг вид.

В НХРАО ще бъдат съхранявани ниско- и средноактивни радиоактивни боклуци от индустрията, медицината, научната активност и бита, боклуци, генерирани при извеждането от употреба на I-IV блок на АЕЦ Козлодуй, както и от активността на бъдещи нови нуклеарни мощности.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Видео: Нова телевизия
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР