Ръководството е поставило краен срок на четирима играчи да дадат

...
Ръководството е поставило краен срок на четирима играчи да дадат
Коментари Харесай

Левски с ултиматум към четирима

Ръководството е сложило краен период на четирима играчи да дадат отговор след края на паузата за националните тимове. От „ Герена “ са отправили ултиматум към Андриан Краев, Кристиан Димитров, Цунами и Жереми Петрис да кажат дали ще одобряват предложенията за нови контракти, които бяха отправени към тях със повишени финансови условия, написа " Тема Спорт ".

Андриан Краев дойде в тима след старта на сезон 2020/21. Тогава ментор бе Георги Тодоров, който го притегли от играещия във Втора лига в оня интервал Хебър. Сините го пробваха първо като нападателен халф и нападател, преди Станимир Стоилов да го сложи в центъра на полузащитата. Той разви играта си на този пост и стигна и до националния тим. В началото на тази година от „ Герена “ отхвърлиха оферта за правата му от Фехервар, а през тази акция носи и капитанската лента при неявяване от терена на Николай Михайлов.

Преди този сезон Димитров имаше епизодични изяви в хърватския Хайдук и румънския ЧФР Клуж, само че по всичко проличава, че на „ Герена “ съумява да възроди кариерата си. Той е желан от треньора Николай Костов за сътрудник на Хосе Кордоба пред Келиан ван дер Каап, а договорът му изтича в края на годината.

Цунами бе първият бразилец, взет в Левски при втория престой на Мъри в клуба. Сините си осигуриха правата му още в края на 2021 година, като той дойде като свободен сътрудник от третодивизионния Ботафого-ПБ в родината си. След това от същия отбор на „ Герена “ дебаркира и Велтон. Оттогава бекът и крилото са несменяеми титуляри по левия фланг. Цунами има договор със сините до края на шампионата. Велтон пък подписа за по-дълъг период – до края на 2024 година. Въпреки това шефовете на сините желаят да удължат споразуменията си с двамата.

Договорът на французина Петрис изтича в края на сезона, като за момента той се дърпа от подновяването му. 25-годишният футболист бе притеглен през предходната година и небрежно се трансформира в главен състезател, а интерес към него прояви ЦСКА 1948. Желанието на Петрис е да продължи кариерата си отвън България.

Левски се опари при започване на акцията и бяха принудени да одобряват оферта за футболист, чийто контракт изтичаше през юни идната година. Централният бранител Ноа Сонко Сундберг отхвърли да подписа ново съглашение и в последна сметка бе продаден на Лудогорец за 800 хиляди евро. Все отново от „ Герена “ са оптимисти, че ще подпишат нови контракти с карето.

 
  Сподели
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР