Ръководството е поставило краен срок на четирима играчи да дадат

...
Ръководството е поставило краен срок на четирима играчи да дадат
Коментари Харесай

Четирима титуляри получиха ултиматум от Левски

Ръководството е сложило краен период на четирима играчи да дадат отговор след края на паузата за националните тимове. От " Герена " са отправили ултиматум към Андриан Краев, Кристиан Димитров, Цунами и Жереми Петрис да кажат дали ще одобряват предложенията за нови контракти, които бяха отправени към тях със повишени финансови условия, написа " Тема спорт ".

Андриан Краев дойде в тима след старта на сезон 2020/21. Тогава ментор бе Георги Тодоров, който го притегли от играещия във Втора лига в оня интервал Хебър. Сините го пробваха първо като нападателен халф и нападател, преди Станимир Стоилов да го сложи в центъра на полузащитата. Той разви играта си на този пост и стигна и до националния тим. В началото на тази година от " Герена " отхвърлиха оферта за правата му от Фехервар, а през тази акция носи и капитанската лента при неявяване от терена на Николай Михайлов.
 Николай Костов стопирал трансфер на бранител
Николай Костов стопирал трансфер на бранител

Офертата била ниска

Преди този сезон Димитров имаше епизодични изяви в хърватския Хайдук и румънския ЧФР Клуж, само че по всичко проличава, че на " Герена " съумява да възроди кариерата си. Той е желан от треньора Николай Костов за сътрудник на Хосе Кордоба пред Келиан ван дер Каап, а договорът му изтича в края на годината.

Цунами бе първият бразилец, взет в Левски при втория престой на Мъри в клуба. Сините си осигуриха правата му още в края на 2021 година, като той дойде като свободен сътрудник от третодивизионния Ботафого-ПБ в родината си. След това от същия отбор на " Герена " дебаркира и Уелтън. Оттогава бекът и крилото са несменяеми титуляри по левия фланг. Цунами има договор със сините до края на шампионата. Уелтън пък подписа за по-дълъг период - до края на 2024 година. Въпреки това шефовете на сините желаят да удължат споразуменията си с двамата.

Договорът на французина Петрис изтича в края на сезона, като за момента той се дърпа от подновяването му. 25-годишният футболист бе притеглен през предходната година и небрежно се трансформира в главен състезател, а интерес към него прояви ЦСКА 1948. Желанието на Петрис е да продължи кариерата си отвън България.

Левски се опари при започване на акцията и бяха принудени да одобряват оферта за футболист, чийто контракт изтичаше през юни идната година. Централният бранител Ноа Сонко Сундберг отхвърли да подписа ново съглашение и в последна сметка бе продаден на Лудогорец за 800 хиляди евро. Все отново от " Герена " са оптимисти, че ще подпишат нови контракти с карето.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР