Ръководството Арда ще подаде жалба във ФИФА срещу определената дата

...
Ръководството Арда ще подаде жалба във ФИФА срещу определената дата
Коментари Харесай

Арда ще подаде жалба във ФИФА срещу промяната на датата на баража за Лигата на конференциите срещу Левски

Ръководството Арда ще подаде тъжба във ФИФА против избраната дата на баража за Лигата на конференциите против Левски, заяви изпълнителният шеф на клуба Ахмед Моллахасан.

СТК на БФС през вчерашния ден реши прейофът за последната квота на страната за присъединяване в шампионата на УЕФА да се играе на 11 юни (неделя) от 19:00 часа на стадион " Георги Асрарухов ", откакто преди този момент на 6 юни (вторник) дуелът беше изтеглен за събота по молба на кърджалийци.

На 7 юни от Левски излязоха с остра позиция за връщане на баража на в началото избраната дата - 11 юни, защото получават ден по-малко за възобновяване от противника.

Причината за недовоството на Арда пък, е че договорите на няколко играчи от състава изтичат на 10 юни и те може да не съумеят да вземат присъединяване във значимата среща, в случай че не се реализиран спомагателни съглашения за удължаването им с ден.

От БФС подчертаха в последното решение на СТК, че датата 11 юни е избрана за бараж още през февруари и от клуба са имали задоволително време, с цел да оформят нужните анекси.

" Доста неща се насъбраха...и със съдийството, ще систематизираме нещата, ще опишем всичко и ще пуснем тъжба до ФИФА. Не може да бъдем мачкани по този метод. Разбира се, ФИФА няма да реагира толкоз бързо, само че ние би трябвало да реагираме, тъй като не може БФС да обслужва ползите на няколко тима. Това към този момент е грозно ", сподели Моллахасан, като добави, че " три дни са изцяло достагтъчни за въстнановяване на един тим ".

Един от голмайсторите на тима Ласана Н`Диайе, както и други двама съществени играчи - Ел Мами Тетах и Умар Сако, са застрашени да не играят в неделя, защото контрактите им изтичат в събота.

" Анекс за един ден няма по какъв начин да стане. Тези взаимоотношения са професионални.
Ел Мами е чартърен от Аланияспрор от Турция. Няма по какъв начин...вчера разгласи БФС, че анулира деня на мача и ние през днешния ден в петък би трябвало да пратим анекс до тях. Тези неща не стават за един ден ", разяснява Моллахасан.

" Мисля, че трима или четирима са с изтичащи контракти. Те са основни играчи. Един от тях е Ласана Н`Диайе, един от нашите голмайстори, той е чартърен от ЦСКА Москва, Ел Мами, Умар Сако сме го взели сме чартърен от ЛАСК Линц от дата до дата, до 10-и, тъй като БФС разгласи края на шампионата на 10-и. Сега той е под въпрос дали ще може да играе. Ще се опитваме посредством анекси и такива неща, само че то не е проблем единствено контракта, има работни визи, персонални карти ", добави той.

" БФС промени (датата) с един ден, само че те знаят, че договорите на нашите играчи изтичат на 10-и. Те имат тази информация. Обяснението на БФС е, че е поради митингите. Но ние няма да играем в центъра на София. Ще играем на стадион. ", сподели изпълнителният началник на Арда.

Той добави, че са питали БФС дали от полицията са изпратили наставление този мач да не се играе, само че не са получили отговор.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР