Ръководство за първи републикански дебат: Четири типа гласоподаватели на първичните избори на Републиканската партия и колко солиден е този вот за Тръмп?

...
Бившият президент Доналд Тръмп има толкова голяма преднина в състезанието
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп има толкова голяма преднина в състезанието за републиканска номинация – и гласоподавателите ни казват, че е такава доминираща тема на кампанията – че можем дори да определим първични избирателни сегменти около него. Това помага да се проучи колко солидна е наистина неговата подкрепа.

Тръмп има лъвския дял от гласовете и има още повече хора, които го обмислят – така че преднината му може да нарасне.

Повечето републикански първични избиратели, които планират да гледат дебата, поне обмислят други кандидати. Това не означава, че биха предпочели някой друг освен Тръмп, но те поне сигнализират за отвореност към възможността. Предизвикателството за другите кандидати е, че повечето гласоподаватели искат някой подобен на Тръмп, докато самият Тръмп се кандидатира.

нашето най-скорошно проучване и информирано от нашите две предишни вълни на проучване на Републиканската партия тази година.

" Гласоподаватели на Тръмп и само Тръмп“ (30%)

Определение: Тези избиратели не само гласуват за Тръмп, но също така обмислят само него и никакви други имена. Те дори не поглеждат към другите.

При трима от 10 първични гласоподаватели на GOP и почти половината от гласоподавателите на Тръмп, те осигуряват „под“ подкрепа, която сама по себе си може да е достатъчна, за да спечелят номинация в претъпкано поле, ако се стигнеше дотам.

Те са ядрото на „базата на MAGA“. Вече ги познаваме добре: наблюдавахме въздействието им в междинните изпити миналата година и през 2020 г. Не е тайна как гласуват. Единственият въпрос е доколко в крайна сметка ще нараснат техните редици на първичните избори през 2024 г.

Какво ги отличава сега?

Лична връзка: почти всички казват, че Тръмп се „бие“ за тях. И те също го подкрепят в правните му битки, като искат отплата, повече от по-голямата група от онези, които го съобразяват. Те харесват лично Тръмп и ни казаха, че той ги кара да се чувстват „уверени“, „вдъхновени“ и „овластени“.

Това е борбен. Те в преобладаващата си част виждат демократите повече като врагове и заплахи за техния начин на живот, отколкото просто политически опоненти. За тази цел тази група най-вероятно ще иска да чуе теми за дебат като разследване на семейство Байдън.

Те искат твърда позиция по отношение на имиграцията: Те биха предпочели кандидат, който казва, че мигрантите на границата между САЩ и Мексико трябва да бъдат наказвани, вместо да се отнасят добре с три към едно.

В по-широк план тяхната визия за Америка гледа по-назад: като много републиканци, те смятат, че отговорът на днешните проблеми е в миналото – но не миналото на 2010-те, което включва годините, в които Тръмп е бил президент (въпреки че те смятат, че тогава нещата са били по-добри).

Вместо това, 50-те и 80-те години на миналия век са тези, които според тях дават отговори за днешния ден (разбира се също , две десетилетия също доминиран от републикански президенти).

Гласоподавателите на Тръмп за „предимството на действащия президент“ (32%)

Определение: Те гласуват за Тръмп, но казват, че също така активно обмислят поне още един кандидат.

В много отношения те изглеждат идеологически подобни на първата група. Точно толкова много се идентифицират като „много“ консервативни и „силни“ републиканци, ако не и повече, и имат сходни възгледи относно абортите и кои групи са третирани несправедливо в САЩ, но те са по-малко вероятни от избирателите на Тръмп и само Тръмп да се идентифицират като част от движението MAGA и по-малко мотивирани от идеи като отплата и лоялност.

Една голяма причина за тяхното внимание: те винаги са били поддръжници. Те го познават по-добре от другите. Освен това те го харесват лично, но още повече вярват, че той се бори за тях, което отново предполага малко по-транзакционния мисловен процес. Като се има предвид това, ние наричаме тези фактори „предимство на Тръмп при действащия президент“, защото макар че технически той вече не е такъв, това познаване и непрекъснатост на подкрепата от гласоподавателите са неща, които човек може да види при един действащ президент.

На въпроса защо те Обмисляйки и други, обаче, тяхната основна причина е, че те просто държат отворени опции. За тези избиратели просто е рано. Но те не искат някой нов заради някой нов. И ако не беше Тръмп, щяха да искат номинация, подобна на него.

Те са групата, която е най-вероятно да наблюдава дебата и е по-вероятно от гласоподавателите само на Тръмп да кажат, че Тръмп трябва да се покаже до него – може би отразявайки това желание да види повече – преди да обяви, че няма да участва.

Те също така не се притесняват от правните му битки и все още смятат, че Тръмп е най-добрият им шанс да победят президента Джо Байдън. Те са само малко по-малко водени от разказа за демократите като врагове, отколкото избирателите само на Тръмп.

Единственият въпрос тук за Тръмп е дали може да направи следващата стъпка и да ги накара да вземат предвид само него ( или ако другите кандидати успеят да ги върнат обратно при него).

Вероятно това се дължи на говоренето за предишните му постижения повече, отколкото на каквито и да било внушения за политическа отплата. Подходът за другите е да бъдат подобни на Тръмп, като в същото време твърдят, че са по-избираеми. Предизвикателството, разбира се, е, че самият Тръмп се кандидатира и вече се смята за много способен да победи Байдън.

„Някой нов“ избирател (13%)

Определение: Най-малкият от четирите групи, те не гласуват за Тръмп в момента, но не са го изключили. И те споделят много общи неща с избирателите на Тръмп. Те не го харесват. Всъщност повечето биха предпочели номинираният да е подобен на него. И по няколко въпроса, включително подкрепата за Украйна, абортите и обвиненията срещу Тръмп, те изглеждат по-сходни с тези, които гласуват за Тръмп, и по-малко с тези, които са го отхвърлили.

И така, какво означава да ги разделя?

Загриженост за общите избори: Те не са толкова убедени, че Тръмп ще победи г-н Байдън през 2024 г. И победата над г-н Байдън е наистина важна за тях, повече от това дали номинираният споделя техните спорни позиции. Около половината от тях казват, че Тръмп със сигурност ще спечели - това е значително по-малко, отколкото твърдят така в другите групи, гласуващи за Тръмп.

Съответно, много от тях описват Тръмп като противоречив, но това не е дисквалифициращо за тях.

Те искаха номиниран с това, което според тях е по-широко привлекателен. За разлика от първите две групи, този тип гласоподаватели ни казаха през юни, че е по-важно номинираният от Републиканската партия да може да се хареса на умерени и независими гласоподаватели, отколкото на масата. И те са по-малко уверени, че Тръмп ще победи г-н Байдън през следващата година.

Те наистина смятат, че Тръмп е получил твърде много покритие. За разлика от предишната група, те смятат, че партията трябва да помисли за „някой нов“.

Те имат различно изчисление на общите избори, виждайки губернатора на Флорида Рон ДеСантис като почти еднакво избираем като Тръмп.

Те, както и други републиканци, смятат, че обвиненията срещу Джорджия са политически мотивирани. Но в сравнение с гласоподавателите на Тръмп, те са по-склонни да кажат, че г-н Байдън е спечелил легитимно през 2020 г. Отново, това е относителен въпрос, но точно сега част от този ефект държи Тръмп далеч от кутията им с първи избор.

Това е само около 1 на 8 гласоподаватели в момента — така че Тръмп няма нужда от тези гласоподаватели, но все пак може да ги спечели. Другите кандидати трябва да задържат това гласуване и един от тях вероятно трябва да го консолидира около себе си.

Гласът „Умората на Тръмп“ (25%)

Определение: Те са изключи Тръмп засега, нито гласува за него, нито го обмисля, нито може да го обмисли.

Съставлявайки около една четвърт от електората, те не са достатъчно многобройни, за да променят състезанието сами.

През май шест на всеки 10 от този тип избиратели казаха, че Тръмп ги кара да се чувстват „изтощени“, а една трета „притеснени“. Днес трима от четирима не само търсят някой друг, но искат кандидат, който биха описали като различен от Тръмп.

Те не харесват Тръмп лично и най-вече се притесняват, че той не може да спечели общите избори. Една четвърт казват, че той би бил „голям шанс“ да победи г-н Байдън и тази група вижда няколко кандидати като по-избираеми от него: ДеСантис оглавява този списък, следван от Скот и Хейли.

Те предимно гласуваха за Тръмп през 2020 г., макар и с малко повече преход към г-н Байдън, отколкото други републиканци. Те са до голяма степен консервативни, но е по-вероятно от другите първични гласоподаватели да определят себе си като умерени.

Те са много по-склонни да притежават дипломи за висше образование, отколкото останалата част от първичния електорат, а също така са склонни да имат по-високи доходи и да бъдат по- крайградски. Те, като всички републиканци, не харесват начина, по който вървят нещата, но е малко по-вероятно от другарите партизани да смятат, че отговорите се крият в бъдещето.

Голяма картина/какво да гледате

Разглеждайки състезанието като цяло, намалявайки мащаба от сегментите, можем да видим текущата подкрепа на всеки кандидат, както и процента, който ги взема предвид. Обмислянето винаги е важно на този ранен етап. Въпреки че сигнализира, че няколко кандидати имат място за растеж, това също означава, че има потенциал преднината на Тръмп да нарасне още повече – има допълнителни хора, които го обмислят, но не го подкрепят в момента.

И ако дебатите трябва да окажат влияние върху надпреварата, ще бъде важно да наблюдаваме по-меките поддръжници на Тръмп — може ли някой кандидат да твърди, че е по-избираем от Тръмп? И ще започнат ли гласоподавателите на „Някой нов“ и „Умора от Тръмп“ да се обединяват около алтернатива, ако има някой, когото видят да блесне на сцената на дебата?

Това проучване на CBS News/YouGov е проведено с национално представителна извадка от 2061 пълнолетни жители на САЩ, интервюирани между 16-18 август 2023 г., включително 538 вероятни републикански избиратели на първичните избори. Извадката беше претеглена според пол, възраст, раса и образование въз основа на проучването на американската общност от преброяване на населението в САЩ и текущото проучване на населението, както и минало гласуване. Маржът на грешка е ±3,0 точки за цялата извадка и ±5,7 точки за вероятните първични гласоподаватели на републиканците.

Върхови линии

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР