Ръководство на БСП поиска Петър Илиев да бъде оттеглен като

...
Ръководство на БСП поиска Петър Илиев да бъде оттеглен като
Коментари Харесай

БСП: Ако Петър Илиев не бъде сменен, няма да подкрепим кабинета

Ръководство на Българска социалистическа партия изиска Петър Илиев да бъде отдръпнат като вицепремиер и министър на вътрешните работи в проектокабинета на " ИТН " ((ИТН). Ако това не стане – социалистите няма да поддържат препоръчаното държавно управление.

" Продължаваме да стоим зад поддръжка за политики, само че бихме желали Има Такъв Народ да премисли решението си за министър на вътрешните работи ", сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция на " Позитано " 20.

Нинова акцентира, че управлението на Българска социалистическа партия ще направи предложение до Националния съвет, който дефинитивно да реши каква да бъде позицията на партията. Междувременно социалистите щели да видят и каква ще е реакцията на Има Такъв Народ.

По думите ѝ социалистите не престават да не желаят министерски кресла, само че " изказването на претендента за вицепремир и министър на вършените работи е смущаващо за нас ". " В най-лека форма се показвам ", добави Нинова.

Тя призна, че Илиев е съветвал " писането на 2 или 3 конституционни тъжби " на Българска социалистическа партия. " Като правист има положителни качества, само че има разлика сред това да си добър правист и това да си претендент за вицепрмиер и министър на вътрешните работи ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР