Ръководствата на Варненския апелативен съд и Икономически университет – Варна

...
Ръководствата на Варненския апелативен съд и Икономически университет – Варна
Коментари Харесай

Варненският aпелативен съд и ИУ – Варна сключиха допълнително споразумение

Ръководствата на Варненския апелативен съд и Икономически университет – Варна подписаха в допълнение съглашение към Договора за съдействие от 2019 година Подписи под документа поставиха ръководителят на съда доктор Ванухи Аракелян и ректорът на висшето учебно заведение проф. доктор Евгени Станимиров.

Споразумението има съответна цел – създаване на цифрови компетентностни модели за IT-специалистите и чиновниците в правосъдната администрация. За постигането й Апелативният съд ще бъде употребен като пилотен съд за осъществяване на теренно изследване. Предстои да бъдат разказани знанията, уменията и дейностите на систематичните админи. Освен пълномощия в осведомителните технологии, администрирането на инфраструктурна и мрежова съгласуваност, използването на политиките за сигурност, те ще показват и познаването на цялостната работа на съда, деловодните и осведомителните системи, действието и ръководството на общата и профилираната правосъдна администрация.

Останалите правосъдни чиновници също ще вземат участие в изследването. Предвиждат се взаимни научни конгреси за показване на цифровите компетентностни модели. Постигнатите резултати ще бъдат оценени с вероятност бъдещо внедряване в органите на правосъдната власт и при нужда – осъществяване на спомагателни образования за повишение на квалификацията на правосъдната администрация.

" Целта ни е да сътворяваме фрагменти, които са чудесно готови за действителната работна среда ", сподели на церемонията проф. доктор Евгени Станимиров. По думите му, изгодата от цифровите компетентностни модели е в познаването на профила, на това, което е належащо, с цел да станат студентите бъдещи ефикасни правосъдни чиновници. Г-жа Ванухи Аракелян също посочи рационалното приложение на плана, което подсигурява триумфа му. " Той показва друг цивилизационен метод към качествата, на които би трябвало да дава отговор правосъдната администрация “.

Съдът и университетът възнамеряват да разширят присъединяване на студенти в взаимните действия за повишение на правните им знания и просвета.

Двете институции осъзнават взаимния интерес от целенасоченото съдействие и общественото показване на дейностите и достиженията им.

Точно преди две години – на 5. декември 2019 година - Икономически университет - Варна и Апелативен съд - Варна подписаха Договор за стратегическо партньорство за взаимни прояви и начинания. Партньорството е вследствие на взаимоотношението сред катедра " Правни науки “ и съда. Нашите съдии вземат участие интензивно в просветителния развой на висшето учебно заведение с обществени лекции и преподавателска активност, в това число в компетентност " Съдебна администрация “.

Днес ректорът на университета връчи на ръководителя на съда почетен плакет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР