Ръководствата на страните от ЕС се стремят към изграждане на

...
Ръководствата на страните от ЕС се стремят към изграждане на
Коментари Харесай

Европейските лидери се стремят към изграждане на дигитално общество

Ръководствата на страните от Европейски Съюз се стремят към създаване на цифрово общество. Това съобщи естонският министър председател Юри Ратас в коментар за работната вечеря на европейски водачи в Талин нощес. Срещата дава " добър подтик за днешния цифров конгрес " в естонската столица, счита Ратас. " Усетих поддръжката на сътрудниците си и техния интерес към тематиката за дигитализацията, също и мощното им предпочитание за опазване на европейското единение ", цитира думи на премиера държавната пресслужба.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Virginia Mayo
На вечерята в талинския палат Кадриорг, дадена нощес от името на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, участваха 26 държавни и държавни глави, ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и ръководителят на Европарламента Антонио Таяни, припомня организацията.

Днес в Талин ще се състои първата в историята среща на върха на Европейски Съюз, напълно отдадена на проблемите, свързани с цифровата среда. " Европа би трябвало незабавно да дефинира най-значимите области, на които да извърнат внимание Европейски Съюз и страните-членки, с цел да стане световен водач до 2025 година ", изясни организационният комитет.

Предвидени са две съвещания. По време на първата сесия под наслов " Бъдещето на ръководството " водачите от Европейски Съюз ще обсъдят ролята на общността и институциите й за повишение на публичното доверие към интернет и подсилване на сигурността - счита се, че това е належащо авансово изискване за образуване на " цифрова Европа ".

Втората сесия - " Икономиката и бъдещето на обществото ", ще има за предмет инфраструктурата, нужна за създаване на новата цифрова стопанска система.

В рамките на срещата външното министерство на Естония, председателстваща сега Евросъюза, ще показа интернет портал, на който ще се качват данни за наложените от Европейски Съюз наказания, ще бъдат показани и нови технологически достижения.

Новата база данни, наречена " Карта на глобите, наложени от Европейски Съюз ", ще работи от през днешния ден в интерес на европейските компании, на които ще оказва помощ посредством специфични тематични филтри (данни за оръжейно, петролно ембарго и т. н.) да се ориентират в проблемите към санкционните режими, показва Франс прес.

Юридическата рамка на европейските наказания " почива на 500 до 1000 правни акта, заради което всичко това е много мъчно за схващане ", изясни за Агенция Франс Прес Юули Хиио, естонска дипломатка и основател на плана.

Европейски Съюз е въвел до момента близо 40 санкционни режима, засягащи редица страни - от Афганистан до Зимбабве, без да забравяме Сирия или Северна Корея, а също и " терористични организации " като Кюрдската работническа партия (ПКК), Ал Каида и " Ислямска страна ", отбелязва организацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР