Ръководствата на парламентарните групи обсъждат при председателя на парламента дали

...
Ръководствата на парламентарните групи обсъждат при председателя на парламента дали
Коментари Харесай

Политическите сили в НС решават - ще влизат ли и депутатите със зелен сертификат

Ръководствата на парламентарните групи разискват при ръководителя на Народното събрание дали зеленият документ ще се трансформира в условие за влизане в Народното събрание и за депутатите. Председателският съвет е първият за 47-ия парламент и бе призован от парламентарния началник Никола Минчев.

Единият от водачите на " Продължаваме промяната " и предстоящ министър председател - Кирил Петков, анонсира, че ще направи такова предложение на своята групировка. Подкрепа за концепцията даде и ръководителят на Народно събрание Никола Минчев.

На влизане за присъединяване в Председателския съвет от ГЕРБ потвърдиха, че са " за " това.

" Ние всички сме имунизирани, всички имаме " зелен документ ". В този смисъл, за нас не е проблем всяка заран да демонстрираме " зеления си документ " на влизане в постройката. Считаме, че когато разпоредбите важат за цялата страна според заповед на министъра, би трябвало да важат и за народните представители. Така е редно ", разяснява председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Очаквано, от " Възраждане " се оповестиха срещу.

" Конкретно за тази постройка това съставлява една скрита форма на държавен прелом. Как тъкмо ще спрат хора, които са представители на народа, да влизат ", разяснява Костадинов.

" Вие знаете доста добре какво е нашето отношение напълно към " зеления документ ", а точно, че той е незаконен, антиконституционен и настояваме да не бъде въвеждан в постройката на Народното събрание, тъй като въпреки всичко Конституцията дава право на народния представител да извършва своите законодателни пълномощия, което не може да бъде ограничавано посредством ограничавания във вътрешния устав ", добави заместник-председателят на групата Петър Петров.

Депутатите на Движение за права и свободи пък още не са взели решение каква позиция ще заемат.

" Надявам се да има едно позитивно решение по този въпрос. Аз съм имунизирана с трета доза и приканвам всички да го създадат. Това е в полза на всички - на нас самите, на фамилиите ни, на децата ни, на цялото общество ", изрази персоналното си мнение заместник-председателят на Народното събрание Мукаддес Налбант.

Още не се знае каква е позицията на другите парламентарни групи.

От ГЕРБ оповестиха още, че ще предложат първа точка на утрешното съвещание на Народното събрание да е случилото се през вчерашния ден в редакцията на вестник " Труд ". Атанасова разясни, че само ръководителят на Народното събрание може да насрочи такова съвещание в седемдневен период.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР