Ръководствата на парламентарните групи обсъждат дали да бъде изискван зелен

...
Ръководствата на парламентарните групи обсъждат дали да бъде изискван зелен
Коментари Харесай

Ръководствата на парламентарните групи обсъждат зелен сертификат и за депутатите

Ръководствата на парламентарните групи разискват дали да бъде изискван зелен документ и за депутатите.

Депутатите да могат да влизат в постройката на Народното събрание единствено след тест или в случай че покажат тест или зелен документ. Тази концепция се разисква на председателски съвет в Народното събрание сега.

Парламентарните групи са разграничени. От ГЕРБ са безапелационни поддръжници на въвеждането на това условие. Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова, оповестява БНР.

" Ние всички сме имунизирани, всички имаме зелен документ. В този смисъл за нас не е проблем всяка заран да демонстрираме зеления си документ на влизане в постройката. Считаме, че когато разпоредбите важат за цялата страна според заповед на министъра, би трябвало да важат и за народните представители. Така е редно ".

Очаквано от " Възраждане " се оповестиха срещу. Заместник-председателят на групата Петър Петров.

" Вие знаете доста добре какво е нашето отношение напълно към зеления документ, а точно, че той е незаконен, антиконституционен и настояваме да не бъде въвеждан в постройката на Народното събрание, тъй като въпреки всичко Конституцията дава право на народния представител да извършва своите законодателни пълномощия, което не може да бъде ограничавано посредством ограничавания във вътрешния устав ".

Групата на Движение за права и свободи още не е взела решение каква позиция да заеме, само че заместник-председателят на Народното събрание Мукаддес Налбант има персонално мнение.

" Надявам се да има едно позитивно решение по този въпрос. Аз съм имунизирана с трета доза и приканвам всички да го създадат. Това е в полза на всички - на нас самите, на фамилиите ни, на децата ни, на цялото общество ".

Още не се знае каква е позицията на другите парламентарни групи. От ГЕРБ оповестиха още, че ще предложат първа точка на утрешното съвещание на Народното събрание да е случилото се през вчерашния ден в редакцията на вестник " Труд ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР