Ръководствата на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната“ са готови да излъчват

...
Ръководствата на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната“ са готови да излъчват
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ готови на ротация

Ръководствата на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната “ са подготвени да излъчват министър председатели от двете обединения на ротационен принцип.Мария Габриел от ГЕРБ и Николай Денков от ПП-ДБ дадоха взаимно изказване в Народно събрание.

„ Вчера ПП-ДБ реши, че ще предложи държавно управление с необятна парламентарна поддръжка и на правилото на ротацията. Хоризонтът ще е 18 месеца. “ Така в първите 9 месеца министър председател ще бъде акад. Николай Денков, а Мария Габриел – вицепремиер и министър на външните работи. Във втората половина на обозначения интервал пък министър-председател ще стане Мария Габриел.

„ Предложихме на ГЕРБ-СДС да изпозлваме насъбрания подтик, да стъпим на законодателната и управническата стратегия, да стъпим и на състава на кабинет, както и министър председател и вицепремиер на ротационен принцип, заяви акад. Денков.

Мястото на Мария Габриел в един подобен кабинет е ясно – тя може да релизира едни от най-важните цели в нашата стратегия – приемането в Шенген и еврозоната, разкри още той.

„ Благодаря на всички партии. От ГЕРБ-СДС показахме, че с разговор, отговорност и правила, има опция, въпреки и сложна, само че с изясненост, България да има отговорно държавно управление “‘, съобщи Мария Габриел.

Етикети: правителстворотация
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР