Ръководствата на ГЕРБ и Продължаваме промяната“ се срещат днес от

...
Ръководствата на ГЕРБ и Продължаваме промяната“ се срещат днес от
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“ се срещат на експертна среща без Бойко Борисов

Ръководствата на ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ се срещат през днешния ден от 10 часа в Народното събрание. Разговорът е по покана на първата политическа мощ в 48-ия парламент.

Срещата в зала „ Запад “ е експертна и ще се разискват целите на двете парламентарни групи. Това разгласи в събота ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, уточнявайки, че по тази причина с изключение на нея ще вземат участие Деница Сачева, Делян Добрев и Кирил Ананиев, които са някогашни министри надлежно по обществена политика, енергетика и финанси.

„ Продължаваме Промяната “ (ПП) ще се отзоват на поканата на ГЕРБ-СДС за диалог по политики, заяви в събота пресцентърът на групировката. „ Веднага след изборите намерено декларирахме, че ще беседваме с всички политически партии по целите, залегнали в препоръчаните от „ Продължаваме Промяната ” 16 политики в интерес на хората. Ще се отзовем на поканата от ГЕРБ-СДС “, допълват от Политическа партия. И акцентират, че това не е среща за поддръжка на мандат на ГЕРБ-СДС. От политическата мощ декларират, че ще излъчат специалисти за разговор по политиките, които са подготвени да поддържат като градивна съпротива.

Срещата ще е открита за медии от самото начало. Такова беше изискването на „ Продължаваме промяната “. Те ще бъдат показани от съпредседателите на групировката Кирил Петков и Асен Василев. Ще взе участие и ръководителят на парламентарната им група Андрей Гюров.

През уикенда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че няма да се включва в диалозите, с цел да не ги „ възпали “. Като най-спорен, той дефинира въпроса за недостига в държавния бюджет. Разчита на основната роля на президента Румен Радев, с цел да може въпреки всичко да се сформира кабинет.

От ГЕРБ увериха, че предстоят диалози и с останалите парламентарно показани партии.

„ Срещата наподобява странна, поради това какъв брой остри бяха връзките и са сред ГЕРБ и “Продължаваме смяната “. Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява от Русе идните диалози сред двете партии. „ Да забележим какво ще излезе от нея. Дали това е първа крачка за държавно управление, дали е просто ПР, с цел да може, в случай че не се стигне до държавно управление, да се търси виновност в някой различен “, сподели още тя.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР