Ръководствата на четирите управляващи партии се събират на коалиционен съвет

...
Ръководствата на четирите управляващи партии се събират на коалиционен съвет
Коментари Харесай

Управляващите обсъждат военна помощ за Украйна на коалиционен съвет днес

Ръководствата на четирите ръководещи партии се събират на съдружен съвет като задачата е да реализират единодушие по тематиката за изпращане на военна помощ за Украйна.

Припомняме, през вчерашния ден съпредседателят на " Демократична България " поканата си за съдружен съвет, тъй като планът за изпращане на военна помощ ще бъде точка за гласоподаване в пленарна зала още в първия работен ден на Народното събрание след Великденската почивка.

Малко по-късно министър председателят за набиране на средства за закупуване на муниции. Петков прикани всеки български жител да подари като него по една заплата и увери че ще продължи да работи за единна позиция на България до реализиране на политически консенсус.

В отговор предходният омбудсман: " да не можеш да формулираш единна позиция на България за Украйна, си е управническа отпадналост. Но да натовариш елементарните хора да поемат отговорност, от която държавното управление ти и твоите депутати като мишоци се крият, е особена вулгарност ".

Очаква се да бъде разисквано и плануваното за сряда посещаване на българска делегация в Киев .
 Борисов счита, че България и в този момент изнася оръжия за Украйна, само че не дава доказателства
Борисов счита, че България и в този момент изнася оръжия за Украйна, само че не дава доказателства

Смята, че Народното събрание може да утвърди военна помощ за Украйна

Преди това на Изпълнително бюро от Българска социалистическа партия ще вземат решение дали да изпратят собствен представител. Само социалистите са срещу изпращане на военна помощ и заплашва да излезе от обединението.

От Политическа партия предложиха компромисен вид - формулировката да е " филантропична и за отбрана ". Има Такъв Народ последно също се разгласи " за " даването на военно помощ.
 Нинова към Борисов: Лъжеш, не изнасяме оръжия за Украйна
Нинова към Борисов: Лъжеш, не изнасяме оръжия за Украйна

Защо не говорите за инфлация, налози, приходи, пита тя

Припомняме, в последния си работен ден преди Великденските празници Народното събрание, след бурни диспути и съпротивата на " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия, на даване на оръжия на Украйна. По този мотив депутати от Демократична България предизвестиха, че.

На 21 април в Народното събрание, когато външният министър на Украйна Дмитро Кулеба пристигна за втори следващ ден да беседва с депутатите, от и обявиха, че към този момент стартират да обмислят и излизане от обединението, в случай че не се реализира решение., че Демократична България се пробват да не слагат червени линии и ултиматуми, с цел да може да оставят обединението постоянна.

В комисия за разглеждане бяха импортирани две оферти - това на Демократична България и второ на ГЕРБ, само че от на закрито съвещание на 20 април, в който формулировката бе " техническа помощ за защитни цели ". Като контрареплика на тази дефиниция стоят, че такава помощ е помощ, " с цел да умрем предпазени ".

В следобедните часове на 21 април и от в който се пробват да обяснят позицията си на мост сред противоположни позиции в обединението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР