Ръководните органи на футбола не трябва да въвеждат нови турнири,

...
Ръководните органи на футбола не трябва да въвеждат нови турнири,
Коментари Харесай

Пике: Мачовете през сезона трябва да се намалят

Ръководните органи на футбола не би трябвало да вкарват нови шампионати, а водещите шампионати би трябвало да понижат броя на тимовете, с цел да облекчат натоварването на играчите, сподели някогашният бранител на Барселона и испанския народен тим Жерар Пике.

Пике е взаимен с недоволството на организации като ФИФПро, Асоциацията на Европейските лиги и испанската Ла Лига, които подадоха взаимна тъжба до регулаторите на Европейския съюз по отношение на графика на футболните мачове.

ФИФА вкара ново Световно клубно състезание с присъединяване на 32 тима от идната година и разшири международното състезание до 48 тима от 2026 година УЕФА също по този начин усили броя на мачовете в Шампионската лига от този сезон и вкара Лигата на нациите през 2018 година

Пике сподели, че е отговорност на всички футболни организации да намерят решение.

" Има прекалено много мачове и в този момент виждаме играчи да споделят " слушайте, получаваме травми. Има мачове на всеки три дни, нямаме време за отмора през лятото ", сподели 37-годишният някогашен футболист на конференция в Лондон.

" Бих предложил да понижим мачовете ", добави той, когато го попитаха какво би направил, в случай че беше отпред на международния футбол. " Отидете и шефовете на лигите и кажете: " Слушай, вместо 20 тима, за какво не направиш лиги от 16 тима... И в това време ще отида до УЕФА и ще кажа " за какво създавате тази Лига на нациите, което е новото съревнование, което не провокира необикновен интерес ", и ще отида до ФИФА и ще кажа " добре, не го правете " това Световно клубно състезание, което създадохте сега`...

" Разбирам, че те желаят да генерират повече доходи, само че в името на футбола, мисля, че може да е доста по-добре да имаме по-малко мачове, повече първокласни преживявания и ще бъде доста по-лесно също да следваме от позиция на публиката, а за играчите това ще са по-малко мачове. "

Пике, който се отхвърли от футбола през 2022 година, завоюва девет трофеи от Ла Лига и три трофея от Шампионската лига с Барселона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР