Ръководителят на военното правителство на Мианмар обеща да се справи

...
Ръководителят на военното правителство на Мианмар обеща да се справи
Коментари Харесай

Хунтата в Мианмар обеща да пречупи съпротивата срещу режима

Ръководителят на военното държавно управление на Мианмар даде обещание да се оправи уверено с терористични актове, извървшвани от въоръжени групи за опозиция , осведоми БиБиСи. Мин Аунг Хлаинг упрекна страните, които подлагат на критика неговия режим, че поддържат терора.

След завземането на властта през 2021 година военните са въвлечени в кървава революция против групите на съпротивата. В Конфликтът починаха десетки хиляди, а над един милион души бяха разселени.

Генерал Мин Аунг Хлаинг, който изнесе тирада на годишен церемониал на въоръжените сили в столицата Найпидо, имаше непоколебимо обръщение: въоръжените сили на Мианмар няма да спрат да се бият с тези, които се опълчват на тяхното ръководство, каквато и да е цената.

66-годишният мъж означи, че военното състояние се постанова все по-често във значими градове за битка с терористи, които се стремят да съсипят ползите на хората. Той добави, че в последна сметка ще се проведат избори и властта ще бъде предадена на победилата партия, макар че не е ясно по кое време ще се случи това поради продължаващия спор.

Парадът отбелязва 78-ата годишнина от основаването на националната войска на Мианмар по време на Втората международна война за битка с японската инвазия.

Заради сигурността на тяхната укрепена крепост, военните в Мианмар имат вяра, че грубата мощ, употребена против все по-изтощеното население, в последна сметка ще циментира техния режим.
 Съединени американски щати постанова нови наказания на хунтата в Мианмар
Съединени американски щати постанова нови наказания на хунтата в Мианмар

Санкциите ще затруднят хунтата да генерира доходи за закупуване на оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР