Ръководителят на военното крило на Хизбула е убит при израелски

...
Ръководителят на военното крило на Хизбула е убит при израелски
Коментари Харесай

Убиха лидера на военното крило на „Хизбула“ при израелска атака в Ливан

Ръководителят на военното крило на " Хизбула " е погубен при израелски удар в Ливан, заяви източник от службите за сигурност, представен от Агенция Франс Прес.
Военният шеф, който " играе водеща роля в ръководенето на военните интервенции в южната част на страната ", е бил погубен " при израелски удар " в село Кербет Селм, на към 10 километра от границата с Израел, сподели чиновник, поискал анонимност.
Това нахлуване идва на фона на опасенията от районен спор, изключително след гибелта на заместник-председателя на Хамас Салех ал-Арури и на шестима други водачи и ръководители на Хамас при удар, приписван на Израел на 2 януари.
Ударът беше ориентиран против офис на палестинската формация в южните покрайнини на Бейрут, база на интервенции на Хизбула, която изстреля десетки ракети по военна база в Северен Израел в отговор.
В Бейрут ръководителят на дипломацията на Европейския съюз Жозеп Борел съобщи, че Ливан не би трябвало да бъде " замесен в районен спор ".
" Наложително е да се избегне районна ескалация в Близкия изток, безусловно належащо е да не се допусне Ливан да бъде замесен в районен спор ", съобщи Борел, който се срещна с представител на Хизбула.
В резултат на насилието в Ливан са починали повече от 180 души, от които над 135 бойци на Хизбула и повече от 20 цивилни.
В Северен Израел, по данни на израелските управляващи, са убити девет бойци и петима цивилни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР