Ръководителят на външната политика на Европейския съюз каза в петък

...
Ръководителят на външната политика на Европейския съюз каза в петък
Коментари Харесай

Ръководителят на ЕС казва, че Израел е отговорен за скока на Хамас на власт в Газа: `Финансиран от правителството`

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз сподели в петък Израел е виновен за скока на Хамас на власт в Газа, където сега се води война против терористичната формация.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел сподели доста ясно по време на тирада в университета на Валядолид в Испания, че Израел е финансирал Хамас в опит да отслаби тогавашната ръководеща палестинска власт.

„ Да, Хамас беше финансирана от държавното управление на Израел в опит да отслаби палестинската власт, водена от Фатах “, сподели Борел, без да дава детайлности, съобщи Ройтерс.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху преди този момент отхвърли сходни изказвания. Той също по този начин осъди други забележки от страна на Европейски Съюз и Организация на обединените нации като съпричастни към Хамас.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел упрекна Израел, че финансира Хамас в Газа, което опонира на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. (Jean Catuffe/Ge...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР