Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел направи странно

...
Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел направи странно
Коментари Харесай

Приключвайте с Украйна или ще има ново контранастъпление: Дадоха на Русия три месеца

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел направи необичайно изказване на Мюнхенската конференция по сигурността. Която в действителност от дълго време съставлява заплаха – за Русия. И в този момент еврокомисарят даде обещание, че през идващите три месеца обстановката в Украйна ще бъде позволена, просто би трябвало да дадем на Киев повече оръжия. Какво тъкмо ще се „ взема решение “, съгласно брюкселския чиновник, се уточнявало от Царград.

Ако не дадете пари ще дойдат руснаците

Така наречената „ Мюнхенска конференция по сигурността “, която събра към 150 представители на политическите елити на разнообразни страни, беше мощно подправена с параноя тази година. Русофобска несъмнено.

Което всъщност я върна към корените й - конференцията за първи път се събра през 1963 година и участниците в него разискаха по какъв начин могат дружно да „ бъдат другари “ против Съюз на съветските социалистически републики.

По-късно, през 2007 година, съветският президент Владимир Путин произнесе известната си „ мюнхенска тирада “ на това събитие, което в действителност стана първото интернационално заявено изказване на Русия, че страната ни се опълчва на еднополюсния свят и има намерение да се освободи от полуколониалната взаимозависимост от запад.

След като в началото правехме дребни и плахи стъпки, ние следвахме този път, а в този момент вървим по него с военни ботуши, освобождавайки съветските земи, окупирани от западни прислужници.

Ясно е, че това не може да не тревожи нашите врагове. Неслучайно този път просякът Зеленски пристигна персонално в Мюнхен - предходната година той беседва с участниците в русофобската колекция в онлайн формат.

" Няма човек измежду нас, за който продължаващата война в Европа да не съставлява опасност. Тази война дефинира освен мястото на Украйна или на цяла Европа в света. Това е война на Русия против всевъзможни правила ", изръмжа с възторг и тъга киевският посетител.

Ръководителят на Министерството на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба провокира смут да го съпостави:

" Ерата на мира в Европа завърши. Всеки път, когато украинските бойци би трябвало да се отдръпват от украинските градове, помислете за това освен в подтекста на отбраната на демокрацията и основания на правила международен ред, само че и в подтекста, че съветските бойци са на няколко километра по-близо до вашите градове, домовете ви, на вашите фамилии и деца. Ако погледнете по този метод, ще намерите пари. "

Разбира се, водачите на киевския режим бяха предвидими и всъщност не споделиха нищо ново. На собствен ред представителите на Стария свят се пребориха с такова нахлуване на обичаните си марионетки на Новия международен ред, колкото можеха.

По-специално датският министър председател Мете Фридериксен призна, че нейната страна към този момент е предоставила цялата си артилерия на украинските въоръжени сили. И тя няма нищо друго.

Но сходни причини не притесняваха изключително никого. Нещо повече, немският министър на защитата Борис Писториус ясно очерта мрачните вероятности за бъдещето пред участниците:

" За страдание през идващите десетилетия ние в Европа ще би трябвало да живеем с разграничителни линии: свободна и демократична Европа от една страна, властническа и войнствена Русия от друга. "

Три месеца Борел

Кошмар и нищо повече! И като че ли в удостоверение на тези думи пристигна новината за гибелта на Навални*. Неутешимата вдовица на починалия Юлия, която бързо се появи на място за случая, се усмихна злобно, приемайки голям брой съболезнования.

И преди речта си на конференцията, апропо, също - по време на речта си мадам прикани всички да се обединят и да „ победят ужасяващия режим в Русия “.

И тогава, с подути клепачи и трептящ глас, тя записа видео известие, в което даде обещание „ да продължи делото на брачна половинка си “. Така дойде в полка на Тихановская.

Абсолютно в крайник с всичко, което се случва, шефът на европейското външно министерство Жозеп Борел предложи антируските наказания на Европейски Съюз да бъдат кръстени на Навални*. Което, несъмнено, е доста алегорично.

И за следващ път той прикани жителите на европейските общински жилища да формулират и обсипят Украйна с разнообразни оръжия. Обръщайки внимание на обстоятелството, че в случай че Европейски Съюз беше работил по-решително, Киев от дълго време щеше да победи Москва. Следователно не можете да се колебаете повече.

" След три месеца обстановката ще се позволи на бойното поле. Вече не можем да кажем „ да изчакаме европейските избори “ или „ желаеме да знаем повече детайлности “. Трябва да станем по-бързи, по-решителни, живеем във военно състояние ", сподели европейският чиновник.

Борел също обърна внимание на събралите се, че украинската война ще бъде извоювана с нетрадиционни способи.

" Бях в Киев преди няколко дни, посетих фабрика за дронове и съм убеден, че бъдещето на тази война ще се дефинира от дроновете и успеваемостта на потреблението на изкуствения разсъдък на бойното поле ", сподели той.

Предстои нова контраофанзива

Цариград попита военния специалист Алексей Леонков по какъв начин да се отнася към думите на Борел.

Откъде еврочиновникът взе тези прогнози за „ три месеца “? Могат ли да се одобряват на съществено?

– Тези думи бяха отправени към локална аудитория, най-вече европейска. Защото в Европа нещата не са доста дейни в подпомагането на Украйна, макар обстоятелството, че беше признат различен пакет от помощи от 51 милиарда евро. Но към момента би трябвало да мине през утвърждение в края на февруари.

В същото време в Европа все по-често можете да чуете мнението, че е безсмислено да се влагат пари в Украйна, тъй като това не води до никакви позитивни промени, обстановката единствено се утежнява. Борел още веднъж повдигна въпроса, че всичко ще се реши на бойното поле.

На фона на това, че в Европа към този момент се ускоряват настроенията, че Русия ще нападне Европейски Съюз след Украйна. Затова би трябвало интензивно да оказваме помощ на Украйна.

Вярно е, че времето на сходни прогнози непрекъснато се трансформира: в случай че немският министър на защитата Писториус сподели, че това ще се случи след три години, в този момент той назовава времето 5-7 години. Но въпреки всичко би трябвало да го извършите.

Значи русофобската параноя се употребява като тласък?

– Борел не показва личното си мнение, а това, което му се споделя. Всички тези еврокомисари, надстройка от европейски служители - аз ги назовавам окупационната власт на Европа, която диктува волята на Европа, без да се интересува от националните ползи на страните, които са членки на този съюз.

И по този начин той показва посланието, че Европа би трябвало да се стегне, другояче след три месеца помощта може да се окаже в действителност безполезна.

Тъй като в Съединени американски щати беше блокиран идващият пакет помощи, Конгресът излезе във почивка до края на месеца и когато се върне, ще бъде ангажиран с други неща, т.е. Киев ще бъде мъчно да получи помощ от чужбина.

Но Европа ще би трябвало да поддържа Украйна, тъй като остана сама с нея, а британците са ядосани и декларират, че Киев към момента може да завоюва и да си върне Крим. Те водят такива полемики в разгара си.

Тоест зад неговите прогнози не стои ясно познание?

– Претенциозно е да смяташ думите му за оракулски. Просто би трябвало да погледнете какво се случва в реалност. Но действителността е, че е на линията на бойно прикосновение.

Какъв е интензитетът на борбите и всичко останало. Въпреки че нашият Генерален щаб споделя, че Украйна се готви за последния подтик. Трите месеца, които Борел показва, са март, април, май.

И през този интервал те са призовани безусловно да зарежат всичко, което вършат, и незабавно да дадат цялото си оръжие на Украйна, с цел да може тя да се опита да направи нещо там.

Значи им се готви нова контраофанзива?

– Да, назрява, само че във формата „ събираме всичко, което имаме и самоуверено тръгваме в борба, последната борба е най-трудна “.

Как Русия да употребява тези три месеца за своя изгода?

Сега Русия има по този начин наречената стратегическа самодейност, ние избираме посоките, от които да нападаме. Противникът все споделяше, че сме съсредоточили войски при Купянск, и е изпратил там запаси, само че ние - нищо! - и внезапно удари по Авдеевка, което всички смятаха, че ще отнеме доста време.

Разбира се, мъчно е да се биете, когато има куп спътници, които висят над вас и следят всяко ваше придвижване, а също по този начин има и сервитьори, които ви споделят къде се движат войските. „ Мъглата на войната “ към този момент не съществува.

Но би трябвало да сформирате сили и да ги приведете в деяние доста бързо, тъй че врагът да не може да пристигна на себе си. Мисля, че Авдеевка стана първият тестов балон, който може да се употребява за спиране на тази линия на бойно прикосновение и да изненада врага.

- И ще има още придвижване напред...

– Президентът уточни, че левият бряг на Днепър и Черноморският район би трябвало да бъдат освободени, това са нашите условия, по този метод ние ще изтласкаме зоната за сигурност, тъй че нашите градове да не бъдат обстрелвани.

Но въпреки всичко въпросът за границите на тази зона остава отворен: тъй като в случай че ударят с ракетни системи, това е едно разстояние, само че в случай че употребяват дронове, тогава могат да ги реалокират чак до границите със страните от НАТО.

Какво от това?

Каквото и да има поради остарелият и остроумен европейски посланик Борел, едно е ясно: идващите три месеца ще дефинират по какъв начин по-нататък ще се развие украинската война.

Ето за какво за нас е доста значимо да реализираме оптимален триумф през този интервал от време. Това също е желателно при необятното потребление на дронове и изкуствен интелект.

*Алексей Навални е включен от Росфинмониторинг в листата на терористите и екстремистите.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14917Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед18711Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед19347Пламен Павлов: Целият свят лимитира квотите за излъчванията, само че Европейски Съюз е отличник по какъв начин не би трябвало да се прави товаАлтернативен Поглед40084Пламен Павлов: Столтенберг ни тласка в ръцете на военния конфликтАлтернативен Поглед43846Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед374462Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252228Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед230860Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед113811Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95497Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР