Ръководителят на Вагнер Евгений Пригожин обяви, че слага край на

...
Ръководителят на Вагнер Евгений Пригожин обяви, че слага край на
Коментари Харесай

Евгений Пригожин обяви, че Вагнер прекратява военния поход към Москва

Ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи, че поставя завършек на марша към Москва и връща военните си елементи към полевите им лагери.

Това излиза наяве в гласово известие, оповестено в Telegram-канала на пресслужбата на Пригожин минути откакто президентът на Беларус Александър Лукашенко разгласи, че през целия ден е водил договаряния с шефа на " Вагнер ".

До момента няма никаква реакция от страна на Владимир Путин и Министерството на защитата на Русия.

" Искаха да разформироват ЧВК " Вагнер ". Ние излязохме на 23 юни на " Марш на справедливосттта ". За едно денонощие стигнахме на 200 км от Москва. През това време ние не проляхме една капка кръв от нашите бойци. Сега настъпи моментът, в който може да се пролее кръв. Затова, разбирайки цялата отговорност за това, че ще се лее съветска кръв от едната страна, ние обръщаме колоните си и тръгваме в противоположна посока към полевите лагери според проекта ", споделя Пригожин в звуковия файл.

В събота вечер Александър Лукашенко разгласи, че е провел договаряния с Пригожин - съгласувани с Владимир Путин - и че " на дадения миг на масата е подложен преференциален и допустим вид за развръзка на обстановката, с гаранции за сигурността за бойците на ЧВК " Вагнер ".

Очаквайте детайлности.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР