Ръководителят на Tesla Илон Мъск обясни забавянето на пускането на

...
Ръководителят на Tesla Илон Мъск обясни забавянето на пускането на
Коментари Харесай

Илон Мъск обясни защо новата Tesla се бави

Ръководителят на Tesla Илон Мъск изясни забавянето на стартирането на нови модели на марката - по-специално на електрическия камион Tesla Semi. Той показа аргументите в Twitter, отговаряйки на въпрос за какво компанията Pepsi чака Semi да бъде доставен до края на годината, макар че началото на производството бе публично отсрочено за 2022 година Мъск изиска да не се придава огромно значение на известието на Pepsi, само че също по този начин приказва за проблемите, пред които е изправена Tesla.

Според Мъск сега компанията не е в положение да създава " спомагателни коли в огромни количества ". Подобно на множеството автомобилни производители в света, Tesla би трябвало да се оправи с дефицита на електронни съставни елементи и да поправя индустриалните проекти. В случая с Tesla обстановката се утежнява и от проблеми с доставката на акумулатори.

За да смекчи вредите, Tesla разшири листата си с снабдители на акумулатори за електрически автомобили. В допълнение към Panasonic, компанията е сключила контракти за доставка с LG Energy Solution и CATL и е почнала лична разработка на акумулатори.

Ще напомним, че електрическият камион Tesla Semi беше показан през 2017 година, само че към момента не е влезнал в серийно произвеждане. Производителят се надява да пусне всеобщото сглобяване на модела не по-късно от 2022 година Миналата седмица обаче шефът на Pepsi съобщи, че чака първите доставки на Semi през четвъртото тримесечие на тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР