Ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск със състояние от

...
Ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск със състояние от
Коментари Харесай

Илон Мъск вече е най-богатият човек в световната история

 Ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск със положение от 272,3 милиарда $ стана най-богатият човек в международната история. Това заяви във вторник американското списание Forbes, представено от " Фокус ".

Мъск съумя да реализира тази цифра, наред с други неща, с помощта на внезапното повишаване на цената на акциите на Tesla - в понеделник растежът им надвиши 13%, което обезпечи на компанията превъзмогване на пазарната стойност от 1 трилион $. В резултат капиталът на Мъск набъбна с повече от 41 милиарда $ за един ден. 

По-рано Мъск оглави класацията на най-богатите хора в света съгласно Forbes - към 28 септември 2021 година положението му възлиза на над 3,4 милиарда На второ място в рейтинга е Джеф Безос, а на трето - генералният шеф на френската компания LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно. В първите пет влизат един от създателите на Microsoft Бил Гейтс и ръководителят на Фейсбук Марк Зукърбърг.

Tesla е учредена от Мъск през 2003 година Първоначално се споделя Tesla Motors, само че по-късно е преименуванa на Tesla. Първоначално компанията се специализира единствено в производството на електрически транспортни средства, само че по-късно се включва и в основаването на слънчеви панели и други системи за предпазване на сила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР