Ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск, който участва в

...
Ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск, който участва в
Коментари Харесай

Мъск: AI технологиите ще заменят преводачите

Ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск, който взе участие в съветския учебен маратон " Нови познания ", изрази убеденост, че технологиите за изкуствен интелект ще заменят преводачите в дълготраен проект.

" Напредъкът в превода, обвързван с изкуствения разсъдък, е просто необикновен. Вече се прави в действително време, усъвършенства се. Мисля, че скоро скоро няма да имаме потребност от преводачи онлайн. Поне в дълготраен проект. Мисля, че подобен изкуствен интелект ще реши казуса ", сподели Мъск, като означи, че е признателен на преводачите, които му оказват помощ да поддържа връзка с участниците в маратона.

Образователният маратон " Нови познания " се организира на 20-22 май в осем града на Русия, в това число Москва и Санкт Петербург. Очаква се над 5 милиона души да слушат лекции от известни учени, държавни чиновници, предприемачи, културни дейци и спортисти в офлайн и онлайн формати. Програмата включва повече от 100 полемики, лекции, изявленията, открити уроци и майсторски класове. Събитието е проведено от съветското общество " Знание "  - обществена организация с нестопанска цел, чиято съществена задача е просветителна работа, предава ТАСС.

По думите на Мъск, в бъдеше целият превоз ще се движи с електричество, като се изключи ракетите. Според него самолетите ще бъдат последните, които ще станат електрически, като това се дължи на компликациите с батериите.

Що се отнася до колите, колите с мотори с вътрешно горене, счита Мъск, в бъдеще ще се смятат за остарели като парните. В същото време колите ще станат изцяло самостоятелни, сигурен е предприемачът. " Колите несъмнено ще бъдат без водачи. Тук няма какво да се разисква. Това към този момент се случва и се случва доста бързо ", добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР