Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус е обсъдил

...
Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус е обсъдил
Коментари Харесай

СЗО и Китай обсъдиха нуждата от по-силно сътрудничество относно произхода на Covid-19

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус е разискал с китайския министър председател Ли Къцян потребността от по-силно съдействие по отношение на произхода на Covid-19, предмет на спор и дискусия, който обтегна връзките на Пекин със Запада, съобщи Ройтерс.

Шефът на СЗО преди този момент бе призовал упорито Китай да даде повече данни и информация, свързани с произхода на вируса.

Сега в Туитър той сподели, че е имал удоволствието да се срещне с Ли Къцян и двамата са разискали потребността за по-агресивни старания по отношение на справедливото разпределение на имунизациите по света, тъй че през тази година да бъдат имунизирани 70 % от цялото население. " Ние също по този начин обсъдихме потребността от по-силно съдействие по отношение на произхода на Covid-19, което да е подкрепено от науката и с доказателства ", добави ръководителят на СЗО.

Миналата година СЗО сътвори научно-консултативна група, която да изследва произхода на новите патогени и прикани Китай да достави необработени данни с оглед подкрепяне на ново следствие за произхода на Covid-19. Но Китай отхвърли, като се аргументира с разпоредбите за опазване на персоналния живот на пациентите.

Китай непрекъснато отхвърля изказванията, че вирусът е изминал от профилирана лаборатория в китайския град Ухан, където за първи път той бе открит в края на 2019 година
Съвместно проучване на Китай и СЗО, оповестено предходната година, отхвърли теорията, че Covid-19 произлиза от лаборатория, като сподели, че по-възможната догадка е той да е заразил хората по натурален път, евентуално посредством търговия с диви животни.

Миналия ноември Китай съобщи, че разкрит отчет на американското разузнаване, в който се споделя, че е допустимо пандемията да произлиза от лаборатория, е научно голословен и недействителен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР