Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус заяви,

...
Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус заяви,
Коментари Харесай

СЗО: Ситуацията с коронавируса се влошава

 Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус съобщи, че обстановката с ковид по света се утежнява и множеството страни към момента не са съумели да поемат надзор над обстановката. Той съобщи това на осведомителния панел на страните членки на организацията, написа The Guardian.

" В множеството елементи на света вирусът не е под надзор. Влошава се. В момента СЗО е записал повече от 11,8 милиона случая на COVID-19.

Загубени са повече от 544 хиляди живота. Пандемията към момента се форсира “, съобщи Гебрейесус. Също по този начин, сподели той, през последните шест седмици общият брой на случаите се е удвоил. Гебрейесус акцентира, че коронавирусът " употребява " неравенствата в здравните системи и обществените разделения. Ръководителят на СЗО означи, че коронавирусната зараза е унищожила здравните системи в някои от най-богатите страни в света, а страните, които са подхванали сполучливи ограничения, нямат разполагаем огромни средства.

Според Worldometer, вечерта на 9 юли в света са регистрирани 12257497 случая на COVID-19, 554099 от тях са съдбовни, 7127259 души са се възстановили. Припомняме, че СЗО основава самостоятелна експертна група, която ще изследва дейностите й, както и ограниченията, подхванати от други страни в отговор на пандемията от ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР