Ръководителят на Световната програма по прехраната (СПП) към ООН Дейвид

...
Ръководителят на Световната програма по прехраната (СПП) към ООН Дейвид
Коментари Харесай

ООН: Властите в Сирия не предоставят достъп за хуманитарна помощ на пострадалите от земетресенията

Ръководителят на Световната стратегия по прехраната (СПП) към Организация на обединените нации Дейвид Бейсли сподели, че управляващите в Северозападна Сирия не дават нужния достъп за снабдяване на филантропична помощ на засегнатите от земетресенията поданици на района, съобщи Ройтерс.
Бейсли съобщи пред Ройтерс в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността, че държавните управления на Турция и Сирия си сътрудничат доста добре, само че интервенциите в Северозападна Сирия са възпрепятствани. " Проблемите, на които се натъкваме в хода на трансграничните ни интервенции в Северозападна Сирия, са свързани с това, че управляващите в тази част на страната не ни дават нужния достъп ", уточни Бейсли.   " Това затруднява работата ни и казусът би трябвало да се реши незабавно ", добави той. 
Боят на жертвите на разрушителните трусове в Турция и Сирия към този момент надвиши 45 000, като се чака той да се усили. Около 264 000 жилището в Турция са разрушени и доста хора към момента не могат да бъдат открити. 
Бейсли сподели, че поради вредите по сериозна инфраструктура и здания оживелите от естественото злополучие ще се нуждаят от помощ в продължение на месеци, само че СПП, която сега им дава храна, разполага със средства за още към 60 дни. 
" Времето изтича и парите ни свършват. Операцията ни коства към 50 милиона $ на месец… и в случай че Европа не желае нова бежанска вълна, ние би трябвало да получим нужната поддръжка ", сподели още ръководителят на СПП.
По-голямата част от жертвите в Сирия са в северозападната част на страната, която и без друго е унищожена от траялата повече от десетилетие революция. 
Този регион се управлява от бунтовници, които водят война със силите, лоялни на президента Башар Асад. Конфликтът затруднява  усилията са даване на помощ на засегнатите от земетресенията. 
" Не знам каква е повода за блокадата. Защо разиграват сходни игри във времена като тези ", съобщи Бейсли и се зарече, че ще продължи да дава публичност на казуса, създаван от управляващите в Северозападна Сирия. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР