Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова изпрати писмо до председателя

...
Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова изпрати писмо до председателя
Коментари Харесай

Шефката на Спецпрокуратурата в писмо до Петков и Минчев: Кажете кого можем да разследваме?

Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова изпрати писмо до ръководителя на Народното събрание Никола Минчев и министър-председателя Кирил Петков, в което помоли да бъде възложен лист с лицата, заемащи висши обществени длъжности, от който прокурорите да се осведомят, по отношение на кои от тях имат право да работят, оповестиха от държавното обвиняване.

Писмото е във връзка изказването на премиера във връзка с формираното досъдебно произвеждане за вероятно осъществено закононарушение от министъра на финансите Асен Василев. Според шефката на Спецпрокуратурата, с това се оказва неприемлив политически напън и въздействие върху работата на нейните подчинени.

Вчера министър председателят съобщи: " Не съм получил публична информация от прокуратурата. Ако това е правилно, това е цялостно безсрамие. "

Валентина Маджарова предлага изложение на смисъла на думата " безсрамие ", съгласно речника на българския език на Българска академия на науките: " Крайно неприлична, неправилна или нечестна демонстрация, постъпка, която провокира мощно отрицание, отвращение ". Шефката на Спецпрокуратурата дефинира думите на Петков като " жестоко нарушение на правилото за разделяне на управляващите ".

В писмото си тя в детайли разказва, че законът вменява на Специализираната прокуратура да проверява закононарушения, осъществени от проведени незаконни групи, както и редица длъжностни и корупционни закононарушения, осъществени от народни представители и други лица с имунитет, членове на Министерския съвет, заместник-министри, ръководители на организации и други висши чиновници в държавната администрация.

" Наясно съм че до закриването на профилираните органи на правосъдната власт магистратите в Специализирана прокуратура са превърнати в " политически цели ". Предвид това, Ви апелирам, да бъде възложен лист с лицата, заемащи висши обществени длъжности, от който прокурорите да се осведомят, по отношение на кои лица, заемащи висши обществени длъжности имат право да работят. Моля да ни информирате за критериите, които съгласно Вас характеризират едно досъдебно произвеждане като безсрамие ", написа в умозаключение Валентина Маджарова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР