Ръководителят на SpaceX и Tesla Илън Мъск смята, че всички

...
Ръководителят на SpaceX и Tesla Илън Мъск смята, че всички
Коментари Харесай

Мъск смята, че всички хора трябва да бъдат чипирани

Ръководителят на SpaceX и Tesla Илън Мъск счита, че всички хора на планетата би трябвало да бъдат чипирани със специфичен чип в главата. Това свое мнение той показва в публикация за китайското списание China Cyberspace. В текста той, наред с други неща, описа за какво хората би трябвало да бъдат чипирани, употребявайки неговия стартъп Neuralink.

Преводът на публикацията е оповестен от Ян Лиу, сътрудник на китайската държавна организация Синхуа, в неговия блог.

" Neuralink се концентрира върху създаването на технологии за обединение сред компютърните технологии и човешкия мозък посредством мозъчни чипове с размер на монета, сходни на портативни устройства като смарт телефони ", написа милиардерът. И прецизира, че чиповете на Nueralink би трябвало да бъдат вградени в мозъчната кора на потребителя.

Според Мъск чипът ще помогне на хората с увреждания - възвръща двигателната функционалност на крайниците при хора с гръбначни контузии и нарушавания на нервната система, а също по този начин ще разреши на парализирани хора да употребяват мозъка си за работа с компютри и смарт телефони.

Мъск заключава, че технологиите на неговите компании Tesla, SpaceX и Neuralink дружно могат " да оказват помощ за постигането на по-добро бъдеще за човечеството ", осведоми България от Еър.

През април предходната година Илон Мъск се похвали с най-голямото достижение на компанията му Neuralink до този миг - сполучлив опит с маймуна с вграден в мозъка чип, която може да играе известна игра единствено със силата на мисълта си. Очаква се идващото клинично тестване на чиповете да е върху хора.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР