Ръководителят на самопровъзгласилата се ЛНР Леонид Пасечник се обърна към

...
Ръководителят на самопровъзгласилата се ЛНР Леонид Пасечник се обърна към
Коментари Харесай

Русия ще решава за новите територии другата седмица

Ръководителят на самопровъзгласилата се ЛНР Леонид Пасечник се обърна към съветския президент Владимир Путин с молба да прегледа опцията за присъединение на ЛНР към Русия.

" Като се има поради утвърждението на популацията на републиката за решението на референдума, Ви апелирам да разгледате опцията Луганската национална република да стане част от Русия като индивид на Руската федерация ", споделя Пасечник в апела си.

Така наречените референдуми за присъединение към Русия се организираха в ДНР, ЛНР и окупираните елементи Херсонска и Запорожка област от 23 до 27 септември. Според резултатите 98% от гласоподавателите в Луганската национална република са се оповестили " за ".

Ръководителят на Луганска област Сергей Гайдай съобщи, че в окупираните елементи на Луганска област на " референдума " са дали своят вот съвсем толкоз хора, колкото и на парламентарните избори през октомври 2012 година, т.е. още преди началото на бойните дейности в Донбас, а от началото на войната стотици хиляди хора напуснаха района.

Ръководителят на окупационната администрация на Херсонска област, назначен от Москва, също изиска от Путин да стане част от Русия.

Двете камари на съветския парламент към този момент показаха подготвеност да проведат съвещания за приемане на законите, нужни за възможното включване на новите субекти в състава на Русия.

Според ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин долната камара на Народното събрание ще отсрочи идната районна седмица, с цел да " вземе нужните решения по отношение на резултатите от референдумите ". По-късно той съобщи, че на 3 октомври ще се организира изключително съвещание на Държавната дума. Съветът на федерацията ще заседава на 4 октомври, заяви през вчерашния ден ръководителят на Народното събрание Валентина Матвиенко.

В същото време президентът Владимир Путин не бърза да се срещне с водачите на окупираните от Русия територии. Според прессекретаря му Дмитрий Песков графикът на Путин към момента не включва срещи с водачите на Донецката и Луганската национална република, само че по този начин или другояче те ще се състоят и проектите се изготвят.

Освен това Песков съобщи, че президентът към този момент не възнамерява да се обръща към руснаците по тематиката за предишните референдуми.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР