Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) на проруските

...
Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) на проруските
Коментари Харесай

Проруските сепаратисти заговориха за пълноправно членство на Донбас в Русия

Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) на проруските сепаратисти Денис Пушилин разгласи в изявление за телевизия " Юнион ", че главната цел на Донбас е " завръщането в Родината като пълновръстен член ", оповестяват съветските медии.

По думите му Украйна носела на жителите на района единствено " снаряди, опустошения, голям брой починали и обсада ", заради което Донбас интензивно се движел към Русия.

" Интеграционните процеси са в много интензивна фаза. Разбира се, бих желал всичко да става доста по-бързо , само че разбираме, че има геополитически подтекст и се отнасяме с схващане към това, че нашият път е по-труден и по-трънлив. Но все пак задачата е ясна и ние отиваме към нейното осъществяване ", разяснява Пушилин.

Освен това в изявлението той е разказал за сформирането на ДНР, битката с украинските сили за сигурност, както и по какъв начин народът на Донбас претърпява загубата на своите другари и родственици.

През април 2014 година управляващите в Киев започнаха военна интервенция (антитеростична операция) против самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики, които оповестиха самостоятелност след събитията на Майдана и свалянето от власт на Виктор Янукович през февруари 2014 година Според Организация на обединените нации повече от 10 000 души са станали жертви на спора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР