Ръководителят на руските наемници от Вагнер - Евгений Пригожин обяви,

...
Ръководителят на руските наемници от Вагнер - Евгений Пригожин обяви,
Коментари Харесай

Пригожин обяви, че „Вагнер“ контролира Ростов на Дон

Ръководителят на съветските наемници от " Вагнер " - Евгений Пригожин разгласи, че бойците му са завладяли административните здания и щаба на Южния боен окръг в град Ростов на Дон. Това се случа, откакто през вчерашния ден Пригожин упрекна съветската войска, че е унищожила неговите бойци, без да даде повече детайлности за обвиняването си, като се закле да " спре злото " на военното управление в Москва.
Министерството на защитата на Русия бързо разгласява изказване, в което се споделя, че обвиняванията на Пригожин " не дават отговор на действителността и са осведомителна провокация ".
В поредност от аудио известия, оповестени на формалния му профил в " Телеграм ", Пригожин заяви, че " злото на съветското военно управление би трябвало да бъде спряно ", като добави: " Тези, които унищожиха нашите момчета, които унищожиха живота на десетки хиляди съветски бойци, ще бъдат осъдени. Моля никой да не оказва опозиция ".
По думите на Пригожин против лагерите на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " е била осъществена ракетна офанзива.  " Според очевидци, ударът е бил нанесен откъм тила, т.е, е бил нанесен от военните на съветското министерство на защитата ", съобщи той.
Пригожин се закле да си отмъсти за случилото се. Според Пригожин „ Вагнер “ са минали границата от Украйна и са стигнали до Ростов. На фрагменти в обществените мрежи в съветския град се вижда военна техника. Чува се и пукотевица. Автентичността на фрагментите обаче не е доказана. Губернаторът на Ростовска област прикани жителите да излизат от домовете си единствено при нужда. 
Освен това Пригожин твърди, че силите му са свалили съветски хеликоптер.
От съветското военно министерство нарекоха изказванията му „ погрешни “. Руските държавни малките екрани прекъснаха стратегиите си, с цел да оповестят за реакцията на управляващите в Москва.
Федерална работа за сигурност прикани бойците на „ Вагнер “ да не извършват заповедите на Пригожин, и даже противоположното – да оказват помощ за задържането му.
А съветски военни генерали предизвестиха наемниците да не работят против армията на Москва и да се подчиняват на Владимир Путин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР