Ръководителят на румънската полиция справяща се с протестите и някои

...
Ръководителят на румънската полиция справяща се с протестите и някои
Коментари Харесай

Обвинения за полицията в Румъния след протеста на 10 август

Ръководителят на румънската полиция справяща се с митингите и някои висши представители са били упрекнати в потребление на прекалено много мощ при разпръскването на антиправителствен митинг в Букурещ, при който бяха ранени стотици хора, съобщи БГНЕС.
Използването на мощ против протестиращи, в това число и деца по време на демонстрации през предишния месец е било „ несправедливо”, обявиха от прокуратурата.
Повече от 80 000 индивида, доста от тях живеещи отвън Румъния стачкуваха на 10 август в столицата с искане лявото държавно управление, което те упрекват в корупционни схеми, да подаде оставка.
Полицията употребява водни оръжия, сълзотворен газ, пикантен спрей и палки, с цел да разпръсне тълпата. Повече от 450 хора, в това число 30 служители на реда бяха ранени, а 30 бяха задържани.
Полицията беше мощно подложена на критика за метода, по-който се е справила със обстановката и повече от 800 тъжби бяха подадени през идващите седмици.
Един месец по-късно служител на реда подава тъжба, в която се споделя, че е имало „ опит за смяна на конституционния ред”, повтаряйки обвиняванията за „ провален преврат” на ръководещата партия.
Заедно с ръководителя на полицията, други двама висши представители на силите на реда и на министерството на вътрешните работи, също са упрекнати в корист с власт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР