Ръководителят на Роскосмос призова да не се прави трагедия от

...
Ръководителят на Роскосмос призова да не се прави трагедия от
Коментари Харесай

Русия планира да изпрати още една мисия до Луната до 2026 година

Ръководителят на Роскосмос прикани " да не се прави покруса " от неуспеха на и издигна съмнение за още един полет до Луната през 2026 година, оповестява gazeta.ru.

Генералният шеф на Роскосмос Юрий Борисов изрази интерес към възобновяването на лунната задача на Южния полюс на Луната през 2025-2026 година. Той разиска това с разработчиците на станцията " Луна-25 " на среща в неправителствената организация " Лавочкина ". Последната задача се сблъска с известни компликации, само че Борисов акцентира, че това не би трябвало да стопира напъните по проучване на Луната.

Борисов сподели, че случаят с " Луна-25 " не би трябвало да се възприема като злополука, а като опция да се извлекат поучения и да се продължи напред в лунната стратегия. Той посочи, че съветските учени и инженери към момента са запалени по концепцията за проучване на Луната.

Възобновяването на задачата на Южния полюс на Луната може да бъде един от разновидностите за развиване на лунната стратегия и Роскосмос ще прегледа тази опция в околните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР