Ръководителят на Районната прокуратура Мария Маркова каза, че се изчаква

...
Ръководителят на Районната прокуратура Мария Маркова каза, че се изчаква
Коментари Харесай

Издирват още сирийци за смъртта на двамата доблестни полицаи от Бургас?

Ръководителят на Районната прокуратура Мария Маркова сподели, че се изчаква автотехническата експертиза, с цел да бъде импортиран обвинителният акт

В хода на следствието за гибелта на двамата доблестни служители на реда от Бургас Йордан Илиев и Атанас Градев, които починаха, до момента в който извършват служебния си дълг, пробвайки да спрат цялостен рейс с мигранти, са открити и други лица. Разследването продължава за неустановените досега като самоличности и местоположение лица. Това сподели пред Нова телевизия ръководителят на Районна прокуратура – Бургас Мария Маркова. 

Тя разясни, че делото, по което обвинените ще бъдат съдени за причиняване гибел на двамата униформени, е на съвсем заключителен стадий. Изчаква се автотехническата експертиза да завърши и тогава ще бъде импортиран обвинителния акт. 

Районната прокуратура в Бургас към този момент съобщи на съд тримата сирийски жители, които бяха арестувани след злополуката с рейс в морския град предишното лято. 

Съдебният развой е плануван за 19 април. На тримата мъже са предявени няколко обвинявания, като главното е за трафик на мигранти, както и това, че са управлявали рейса нерегистрирани по съответния законов ред, съобщи Мария Маркова. 

Приключи следствието по това знаково и публично значимо дело, което беше наситено с доста фактология и динамичност, добави тя.

Обвиняемите сирийци ще бъдат съдени за това, че са управлявали рейса с крадени номера, както и че са попречили полицията да извърши отговорностите си.

Единият беше арестуван в Бургас, а другите двама по-късно са задържани на разнообразни места в страната, напомня кореспондентът на Нова телевизия Цеца Алексова. 

За трафик на мигранти законът планува отнемане от независимост за период сред 1 и 6 години и санкция от 5 000 до 20 000 лв., разясни ръководителят на Районна прокуратура – Бургас.  

„ В досъдебното произвеждане единият от обвинените се беше показал за малолетен. Това усъмни всички – както проверяващите, по този начин и очевидците. Поради това се наложи да бъдат осъществени няколко експертизи “, напомня тя.  

„ Една от главните бе съдебно-медицинска за определяне на възрастта, само че използвахме и опцията на интернационално оперативно съдействие и посредством Интерпол - Дамаск ни бяха предоставени документи, удостоверяващи действителната идентичност на Омар Аднан. Резултатите от експертизата също сочеха, че той е пълновръстен “, акцентира прокурор Маркова. 

На тримата сирийци са предявени идентични по тежест обвинявания като са в разнообразни форми на самоучастия, сподели още тя. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР