Ръководителят на проруските сепаратисти в Източна Украйна Денис Пушилин потвърди

...
Ръководителят на проруските сепаратисти в Източна Украйна Денис Пушилин потвърди
Коментари Харесай

Пушилин потвърди смъртта на руски генерал Роман Кутузов в Украйна

Ръководителят на проруските сепаратисти в Източна Украйна Денис Пушилин удостовери през днешния ден гибелта на съветски военачалник в тази област, в която силите на Москва водят огромна офанзивна против силите на Киев, съобщи Франс прес.

В известие, оповестено в обществената мрежа Телеграм, Пушилин изрази своите откровени съболезнования към околните на военачалник Роман Кутузов. „ Докато нашите генерали се бият паралелно до бойците, нашата страната и нашата нация ще са непобедими “, добави ръководителят на проруските сепаратисти.

За гибелта на Кутузов бе обявено още в неделя, само че до момента нямаше удостоверение от формален източник.

Новината за гибелта на генерала идва в миг, в който съветските сили и техните съдружници, проруските сепаратисти, щурмуват обитаеми места в Донбас, като по-специално се водят тежки боеве в Северодонецк.

Няколко високопоставени офицери от съветската войска бяха убити от началото на нашествието. Техният прецизен брой не е прочут, защото съветските управляващи рядко оповестяват за понесените загуби в Украйна.

В края на март беше почетена паметта на заместник-командира на съветската флота в Черно море, Андрей Палий умрял в борба покрай Мариупол, като церемонията тогава се състоя в анексирания Крим. А през април в Санкт Петербург се състоя погребението на военачалник Владимир Фролов и по този мотив локалните управляващи споделиха, че неговата гибел в Украйна е била героична.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР