Ръководителят на проруската партия KOOS в Естония Олег Иванов избяга

...
Ръководителят на проруската партия KOOS в Естония Олег Иванов избяга
Коментари Харесай

Шефът на проруска партия в Естония избяга в Русия

Ръководителят на проруската партия KOOS в Естония Олег Иванов избяга от страната и сега се намира със брачната половинка си в Сочи, заяви естонското публично радио ERR. Неговата група е известна с прокарването на хрумвания, фаворизиращи съветското държавно управление.
 
" За една година направихме това, което мнозина основават от десетилетия. Нещо повече: ще проведем първия конгрес на партията, ще се споразумеем за проект за деяние и ще стартираме подготовка за изборите за Европейски парламент ", написа Олег Иванов в обществените мрежи.
 
В страната, която е член на НАТО и Европейски Съюз предстоят избори. Предстои му да се яви на европейски и районен избор. Иванов упорства, че се вършат опити да го принудят да не се явява на вота. Той изясни заминаването си от Естония с обстоятелството, че след ареста на неговия другар и сътрудник от партията Айво Петерсон е станало явно, че скоро службите за сигурност на страната могат да арестуват и него. 
 
Според Иванов е съвсем невероятно да се управлява партията, да се взе участие на изборите за Европейски парламент и за органи на локалното самоуправление от пандиза. Затова той е решил краткотрайно прави всичко на такова разстояние, което Капо (естонската работа за сигурност) няма да преодолее.
 
Към 19 май членският състав на партията KOOS включва 531 души. На 8 май окръжният съд в Тарту добави KOOS в регистъра на политическите партии. На парламентарните изборите през март Олег Иванов е получил едвам 2699 гласа в изборен регион No 2 (районите Lasnamäe, Kesklinn, Pirita). Това не беше задоволително, с цел да влезе в Народното събрание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР