Ръководителят на политическото бюро на палестинската групировка Хамас заяви във

...
Ръководителят на политическото бюро на палестинската групировка Хамас заяви във
Коментари Харесай

Хамас: САЩ са отговорни за нападението срещу болницата в Газа

Ръководителят на политическото бюро на палестинската формация " Хамас " съобщи във вторник, че Съединени американски щати са виновни за бомбардировката на баптистката болница Ал-Ахли в Газа, която остави стотици убити и ранени палестинци.

„ Израелската бомбардировка е кръвопролитие, което удостоверява бруталността на този зложелател и степента на гръмкото проваляне, което претърпя в лицето на съпротивата “, сподели Исмаил Ханийе в телевизионна тирада.

" Врагът е виновен за това кръвопролитие. Те удариха болница, джамия и черква в същия регион. Американците, които дадоха безкрайно прикритие на този зложелател да извърши тези кланета, също носят отговорност за това ", добави той.

„ Този геноцид се носи от тези, които осигуриха прикритие в Съвета за сигурност (на ООН) и отхвърлиха да осъдят тази окупация. " Хания разгласи, че " съпротивата продължава " и няма да спре, до момента в който израелската окупация не бъде прекъсната.

Повече от 500 души бяха убити при израелски въздушен удар против баптистката болница Ал-Ахли във вторник, сподели представителят на здравното министерство Ашраф ал-Кудра пред Anadolu. Кадри в обществените мрежи демонстрират трупове, разпръснати из територията на болничното заведение. Според кореспондент на Anadolu хиляди палестинци са били в болничното заведение, когато постройката е била бомбардирана.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР