Ръководителят на Пентагона Марк Еспър обвини днес Китай, че дестабилизира

...
Ръководителят на Пентагона Марк Еспър обвини днес Китай, че дестабилизира
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона обвини Китай, че дестабилизира Тихия океан

Ръководителят на Пентагона Марк Еспър упрекна през днешния ден Китай, че дестабилизира Тихоокеанския район. Това стана по време на тричасова негова аудиенция в островната страна Палау, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Посещението пристигна в миг, в който Вашингтон се пробва да се опълчи на напъните на Китай да разшири въздействието си върху островните страни в Тихия океан, които са малко обитаеми, само че имат огромно стратегическо значение.

Съединени американски щати и Палау споделят полезностите на свободата, в при които всички страни съблюдават разпоредбите и нормите, гарантиращи мира и просперитета на всички народи, сподели Еспър по време на визитата си.

Днес това е изключително значимо, до момента в който работим с нашите съдружници и сътрудници за отбрана на интернационалната система, застрашена от Китай и неговите дестабилизиращи дейности в района, добави Еспър.

Пекин съумя да убеди предходната година островните страни Соломонови острови и Кирибати да се откажат от дипломатическите си връзки с Тайван в интерес на Китай. Тайван в този момент има единствено четирима съдружници в Тихия океан, измежду които и Палау.

Палау е с население 22 000 поданици и се намира на 1500 километра източно от Филипините. Страната поддържа тесни връзки с Тайван и Съединени американски щати, макар китайския напън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР