Ръководителят на отбора на Ред Бул във Формула 1 Кристиан

...
Ръководителят на отбора на Ред Бул във Формула 1 Кристиан
Коментари Харесай

Хорнър: Пистата в Монако трябва да се промени

Ръководителят на тима на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър е на мнението, че конфигурацията на пистата в Монако би трябвало да бъде изменена, с цел да се обезпечи дълготрайното бъдеще на надпреварата. Мнението на британеца се базира на обстоятелството, че сега изпреварванията в Монте Карло са „ съвсем невъзможни “.

От основаването на Гран При на Монако през 1929 година трасето не е имало огромни промени по своята настройка, само че в годините колите сензитивно се трансформираха и с актуалните им размери (ширина от 2 метра) е доста мъчно да има офанзиви. Това на практика прави стартовата позиция в Монако по-важна от където и да е другаде.
 Сайнц желае квалификацията в Монако да бъде изменена в бъдеще Сайнц желае квалификацията в Монако да бъде изменена в бъдеще
Освен това в последните години надпреварата в Княжеството стартира да губи част от своя искра, изключително с прибавянето на други уличните писти като Сингапур, Маями и по-късно тази година Лас Вегас. Според Хорнър едно нещо, което ще бъде от изгода за бъдещето наличие на Монако в календара на Формула 1 ще бъде смяна в конфигурацията на пистата.
 Гран При на Монако губи една от най-големите си привилегии Гран При на Монако губи една от най-големите си привилегии
„ Това съревнование е неповторимо. Ако някой пристигна при нас през днешния ден и ни предложи тази писта в никакъв случай няма да се съгласим. Ние се състезавам тук тъй като това е Монако, поради историята, наследството, фона и блясъка. Монако е доста значима част от календара и това е доста скъпо съревнование за нас. Винаги е вълнуващо когато идваме тук. Същото се отнася за всички съревнование, само че някои от тях имат добавена стойност, както е тук в Монако.

„ Да, през годините оборудванията тук се трансформираха доста. Ако погледнете бокса преди 10-20 години ясно ще видите, че нещата са се подобрили. Единственото нещо, което не се е трансформирало доста е пистата, а в този момент колите са прекомерно огромни, с цел да има изпреварвания.

„ Така че в дълготраен проект би трябвало да има промени. Няма по какъв начин да се седи на едно място. Всичко еволюира. Ще е хубаво да забележим дали ще можем да прибавим някои действителни благоприятни условия за изпреварване, или последователно да приспособяваме пистата “, изясни Хорнър.
 Гран При на Монако загуби още една от привилегиите си Гран При на Монако загуби още една от привилегиите си
Настоящият контракт на Гран При на Монако е до края на 2025 година, а от този сезон уредниците на старта в Княжеството се отхвърлиха от част от своите привилегии. Този уикенд за първи път ФОМ дава отговор за телевизионното отразяване на Гран При на Монако. Освен това и банерите край пистата към този момент са под контрола на ФОМ, откакто до преди 12 месец Гран При на Монако бе единственото съревнование, което имаше цялостната независимост да разпределя рекламите край пистата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР