Ръководителят на отбора на Ред Бул във Формула 1 Кристиан

...
Ръководителят на отбора на Ред Бул във Формула 1 Кристиан
Коментари Харесай

Ред Бул и Хонда ще изтигнат „Китайска стена“ помежду си

Ръководителят на тима на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър разкри, че сред инженерите на „ биковете “ и тези на Хонда ще бъде издигната „ Китайска стена “, с цел да няма приключване на информация в нито една посока преди тяхната разлъка в края на 2025 година.
 Официално: Форд се завръща във Формула 1 Официално: Форд се завръща във Формула 1
Както стана ясно преди дни от началото на сезон 2026 Ред Бул ще си партнира с американския авто колос Форд, който ще се завърне във Формула 1 повече от 20 години след последното си заводско присъединяване. По подигравка на ориста точно Ред Бул закупи отбора на Ягуар в края на 2004 година, с цел да го трансформира в Ред Бул.

Подобно на бъдещото партньорство сред Ауди и Заубер обаче, в Ред Бул също ще би трябвало да работят с различен снабдител на мотори през идващите три години. В случая това ще бъде Хонда, с която Ред Бул работи от 2019 година насам.
 Бивш водач във Формула 1: В Ауди тече трескава подготовка Бивш водач във Формула 1: В Ауди тече трескава подготовка
Японският производител публично се отдръпна от спорта в края на сезон 2021, само че продължи да доставя моторите на Ред Бул посредством своята спортна дивизия – Honda Racing Corporation (HRC). В навечерието на Гран При на Япония предходната година Ред Бул и Хонда възвърнаха своите връзки, като логата на японската марка се върна на колите на Ред Бул и на Алфа Таури, като това ще се резервира до края на 2025 година.
 Хонда се връща като спонсор на Ред Бул и Алфа Таури Хонда се връща като спонсор на Ред Бул и Алфа Таури
Едновременно с това Ред Бул ще стартира работа по своите лични мотори – Ред Бул Пауъртрейнс (RBPT) в партньорство с Форд. По думите на Хорнър обаче отборът ще предприеме всички ограничения, с цел да не се стигне до приключване на конфиденциална информация в нито една посока. За това ще спомогне и фактът, че моторите на Хонда ще продължат да се създават в Япония.
 Хорнър изясни за разликата сред Форд и Порше Хорнър изясни за разликата сред Форд и Порше
„ Ние имаме съглашение и сме в положителни връзки с Хонда. Няма шерване на интелектуална благосъстоятелност. Всички елементи на Хонда се създават в Япония, а всички в RBPT са фокусирани върху 2026 година. Така че несъмнено има Китайска стена сред двата отдела.

„ Ние обаче ще продължим да работим интензивно с Хонда, с цел да реализираме най-хубавите вероятни резултати през идващите три години. Те са изцяло отдадени на тази идея, всичко е пределно ясно, връзките ни са положителни.

„ Разполагаме с един хомологиран мотор, който на практика е замразен. Хонда ни доставя моторите, те имат интелектуалната благосъстоятелност върху тях, тъй че ние не знаем по какъв начин тъкмо работят моторите им “, изясни Хорнър.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР