Ръководителят на отбора на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф

...
Ръководителят на отбора на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф
Коментари Харесай

Подскачането е чупело моторите на W13

Ръководителят на тима на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф разкри в обзорното видео на „ Сребърните стрели “ за 2022 година, че подскачането на W13 в първата половина на сезона е чупело моторите на немския производител.

Австриецът стори това по време на сегмента, в който той и основният отговорник за моторите на Мерцедес Хиуел Томас бяха водещи фигури.
 Кога се появи подскачането на W13? Кога се появи подскачането на W13?
„ В началото на годината имахме известни проблеми с мотора и неговото ръководство. След това макар замразяването на елементите ти и екипът ти успяхте да подобрите представянето на мотора в сложните условия на подскачаща кола, която чупеше моторите. Все отново ние показахме страхотна надеждност, а моторът ни се представяше добре в средата и края на сезона “, сподели Волф.

След това Томас изясни каква тъкмо е била тактиката на Мерцедес по отношение на развиването на мотора на фона на замразяването на спецификациите още преди старта на сезона.
 Волф: Загубихме 8-10 месеца развиване, с цел да открием казуса на W13 Волф: Загубихме 8-10 месеца развиване, с цел да открием казуса на W13
„ Имахме огромна развойна стратегия през предходната година и през зимата. Наистина вложихме доста, доста старания. В течение на сезона ние се опитвахме да прибавяме показване във всеки един уикенд с разнообразни дребни промени “, разяснява Томас.

За край той също по този начин означи, че подскачането на W13 се е отразявало също толкоз отрицателно върху мотора, колкото и върху водачите на Мерцедес.
 Допусна ли Мерцедес неточност със стратегическия си метод във Формула 1? Допусна ли Мерцедес неточност със стратегическия си метод във Формула 1?
„ Виждаше се, че моторът отнася доста пердах. Бях сюрпризиран какъв брой доста подскача колата и какъв брой доста той се удря в земята. Люис и Джордж не се усещаха добре когато излизаха от колата, само че същото може да се каже и за моторите в края на всяка сесия “, съобщи Томас.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР