Ръководителят на отбора на Мерцедес Тото Волф присъства на всички

...
Ръководителят на отбора на Мерцедес Тото Волф присъства на всички
Коментари Харесай

Тото Волф не съжалява, че не присъства на победата на Ръсел в Бразилия

Ръководителят на тима на Мерцедес Тото Волф участва на всички надпревари във Формула 1 през 2022 година като се изключи Гран При на Япония и Гран При на Сао Пауло. По подигравка на ориста точно в Бразилия „ Сребърните стрели “ стигнаха до своята единствена победа в границите на годината, дело на Джордж Ръсел.

По време на своето присъединяване в формалния подкаст на Формула 1 – Beyond the Grid Волф разкри, че не съжалява за изпусната опция да участва на единствения успех на неговия екип през годината.

„ Когато спечелихме Сузи (Волф) ми сподели, че несъмнено скърбя, че не съм там. Всъщност аз нямах никакви такива мисли, дори в противен случай, защото всичко постоянно се върти към мен и водачите.

„ Ние даваме интервютата и сме под светлината на прожекторите. Ние обираме овациите за всичко реализирано. Моето неявяване ме накара да се гордея с всички хора, които бяха на терен.

„ Там бяха Андрю Шовлин, Брадли Уорд и Джейм Воулс, които са сърцето и душата на този тим. Нямаше по какъв начин да съм по-горд и по-щастлив в този миг, откакто видях по какъв начин тези момчета се оправиха със своите задания “, съобщи Волф.
 Ръсел: Абу Даби ни върна в действителността Ръсел: Абу Даби ни върна в действителността
Той също по този начин изясни и за какво през последните 10 години е порпуснал единствено три надпревари. Освен в Япония и Бразилия през тази година Волф не участва на още едно съревнование в Бразилия през 2019.

„ За последните 10 година аз имам пропуснати единствено три надпревари. В Япония и Бразилия тази година и преди няколко сезона още веднъж в Бразилия, когато към този момент си бяха подсигурили и двете трофеи. Помня, че тогава в надпреварата се взеха доста странни решения при излизанията на колата за сигурност, които ни костваха шанса за победа.

„ След това момчетата започнаха да се майтапят, че аз съм връщам, тъй като нещата се развиха доста зле при моето неявяване. Но методът, по който те се показаха при моето неявяване в този момент ме накара да се гордея с тях “, съобщи Волф.
 Волф: Загубихме 8-10 месеца развиване, с цел да открием казуса на W13 Волф: Загубихме 8-10 месеца развиване, с цел да открием казуса на W13
Попитан дали след съботния спринт на „ Интерлагос “ тази година, след който стана ясно, че Ръсел и Люис Хамилтън ще започват от първата редица в неделя, на него му се е приискало небрежно да хване самолета за Бразилия Волф съобщи следното: „ Не, беше прекомерно късно за това. Те се оправиха без моята интервенция. Помислих си го в четвъртъка преди надпреварата, само че аз трябваше да съм в Близкия изток по това време. “

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР