Ръководителят на отбора на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер

...
Ръководителят на отбора на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер
Коментари Харесай

Шумахер има 50% шанс да запази мястото си в Хаас

Ръководителят на тима на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер разяснява пилотския състав на американския отбор за сезон 2023. Едната половина от него е сигурна, а иемнно Кевин Магнусен, който при започване на годината подписа дълголетен контракт с екипа.

Второто място обаче не е толкоз несъмнено, като по думите на Щайнер, сегашният му собственик Мик Шумахер има „ 50% късмет да го задържи “. Конкуренция на германеца са сънародникът му Нико Хаюлкенберг и Антонио Джовинаци, който взе участие в първата подготовка в домашната си Гран При на Италия на мястото на Шумахер, а в Съединени американски щати по-късно тази година ще размени Магнусен за откриващата сесия на „ Пистата на Америките “.
 Хюлкенберг измежду претендентите за място в Хаас следващата година Хюлкенберг измежду претендентите за място в Хаас следващата година
„ Ако определим дата, на която да вземем решението за пилотския състав, единствено ще увеличим напрежението в тима, а това не ни е нужно, ще играем против себе си в този сценраии. Всъщност нямаме никакво времево ограничаване, всички други имат, само че не и ние. Това е преимущество, от което не желаеме да се отхвърляме.

„ Пилот като Нико (Хюлкенберг) би донесъл доста опит със себе си. С млад водач нормално поемаш повече опасности, тъй като не знаеш по какъв начин ще се развие той. Мик имаш шансове 50/50 да резервира мястото си “, съобщи Щайнер.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР