Ръководителят на отбора на Ferrari във Формула 1 Матиа Биното

...
Ръководителят на отбора на Ferrari във Формула 1 Матиа Биното
Коментари Харесай

Ferrari с амбициозна цел за следващия сезон на Формула 1

Ръководителят на тима на Ferrari във Формула 1 Матиа Биното разгласи каква ще е задачата пред Скудерия през 2021 година. Италианецът сложи амбициозната задача от спечелването на най-малко третото място в конструкторския шампионат през идната акция. Изказването на Биното идва по-малко от месец, откакто отборът от Маранело записа своето най-слабо класиране в отборния шампионат от 1980 година насам, завършвайки на едвам шесто място. Той обаче чака сериозната работа, която кипи във фабриката да даде резултат и Ferrari да се върне в тройката.

„ Този тим беше кадърен да приключи втори в предходните пет години, единствено един път трети. Така че мисля, че третото място не е невъзможна цел, дори считам, че това би трябвало да е нашият най-малко “, безапелационен бе Биното.

Той обаче на означи, че рестриктивните мерки по развоя на колата, наложени поради ковид пандемията, могат да дадат преимущество на противниците на „ Черните кончета “. Тези лимитираният бяха наложени, с цел да се понижат разноските през 2021 година, откакто пандемията забави старта на сезон 2020.

Според тях всеки тим ще има доста дребни благоприятни условия да промени своето шаси, само че развоя на аеродинамиката остава неограничена. Освен това, тимове, които закупуват елементи от други такива, могат свободна да вкарат елементи със спецификация 2020 гратис.

„ Ние имаме единствено две благоприятни условия за процес на нашето шаси. Ще се опитам да поправяме някои от слабостите от предходната година, само че това няма да е елементарно. Има тимове, като Aston Martin и AlfaTauri, които ще получат безвъзмездни усъвършенствания и това ще им даде преимущество и ние би трябвало да сме доста деликатни с тях “, съобщи Биното.

Той също по този начин означи, че отборът на McLaren няма да има опция да усъвършенства своето шаси, защото английският екип ще би трябвало да употребява всичките си жокери, с цел да може да интегрира мотора на Mercedes в построеното към задвижващия пакет на Renault шаси. Това от една страна ще има отрицателен резултат, само че ще им даде по-висока мощ, която ще компенсира неналичието на развойна активност.

„ Конкуренцията ще бъде доста мощна през тази година. Но както споделих, аз имам вяра в протичащото се в Маранело. Имаме мощен тим и изцяло имам вяра, че ще свършим по-добре своята работа по отношение на предходната година “, приключи Биното.

През 2021 година водач на Ferrari ще бъдат Шарл Леклер и пристигналият от Макларън испанец Карлос Сайнц-младши.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР